Hedelmät, marjat, lehtivihannekset ja kasvikset ovat parhaita puhdistavia ruokia niiden suuren ravintopitoisuuden sekä kuitupitoisuuden ansiosta, joka on erityisen tärkeää säännöllisen suolen toiminnassa. Lisäksi ne ovat ruoansulatukselle helposti sulatettavaa ravintoa, joka säästää siten elimistöämme. Hedelmien, marjojen, lehtivihannesten ja kasvisten osuus tulisi olla vähintään 75 % päivittäisestä ruokavaliostamme oikean happo-emästasapainon, puhdistumisen ja oikean suoliston bakteerikannan ylläpitämiseksi.
Myös veden juominen on erittäin tärkeää. Vesi toimii kuin pesuvetenä, jota ilman kuonat eivät voi liikkua pois kehosta. Toki täytyy myös muistaa, että veden laadulla on merkitystä. Saastunut ja likainen vesi tuo kehoomme vain lisää kemikaaleja ja kuormittaa jo ennestään kuonaantunutta elimistöä. Puhtainta on lähdevesi, jota säilytetään lasipullossa. Vettä suositellaan päivittäin juotavaksi 1 litra 25 kiloa kohden. Kookkaammat ihmiset siis tarvitsevat enemmän vettä päivittäin tukeakseen ruoansulatuksen ja kehon toimintaa.
Ruokia, joita suositellaan välttämään, ovat kaikenlaiset jalosteet ja valmisteet, kemikaalit, tehotuotettujen eläinten liha, rasvaiset ja sokeriset/suolaiset ruoat, alkoholi, tupakka ja kaikki kofeiinia sisältävät tuotteet, kuten kahvi, teet ja erilaiset virvoitusjuomat. Suosi luomua aina kun mahdollista turhien kemikaalien välttämiseksi.
PIDÄ ITSESI AKTIIVISENA
Kehon luonnollinen puhdistus- ja kuonanpoistojärjestelmä toimii tehokkaammin, kun liikkuu ja polttaa kehon rasvaa. Myrkkyjen ensisijaisena varastointipaikkana toimivatkin juuri kehon rasvasolut. Myöhemmin ne siirtyvät yhä syvemmälle kehon soluihin aina sisäelimiin asti, jolloin yleensä ilmenee pikkuhiljaa yhä vakavampia sairauksia.
Kuonanpoiston lisäksi (hien ja paremman suolentoiminnan avulla) liikunta antaa parempaa oloa ja energisyyttä, sillä liikunta vapauttaa endorfiinia, mielihyvähormonia. Ideaalitilanteessa 75 % liikuntaan käytettävästä energiasta tulisi kohdistaa hengityksen, venyttelyn ja sisäisten lihasten harjoittamiseen, kuten pilateksessa, joogassa tai Qigongissa (Chi Kung). Loppu 25 % tulisi kohdistaa vahvistavaan ja kestävyyttä harjoittaviin lajeihin, kuten juoksu, vaellus, reipas kävely, hiihto tai uinti. Liikuntaa suositellaan päivittäin vähintään 30 minuuttia, mieluiten 1 tunti.
Kävely on ihmisen luontaisin liikuntamuoto, joka sopii yleensä kaikille. Pidemmillä vaelluksilla, joissa voimme yöpyä laavuissa, teltassa tai jopa makuupussiin kietoutuneena sammalmättäällä, pääsemme vielä ainutlaatuiseen yhteyteen luonnon kanssa ja moni kokee sen jopa hyvin meditatiivisena kokemuksena. Mitä lähemmäksi luontoa pääsemme ja mitä läsnä olevana pystymme olemaan, sitä vähemmän tarvitsemme tiedostettua meditatiivisen tilan aktivoimista.
PUHDISTA MIELESI
Puhdistautumisessa ei ole kyse vain fyysisestä kehosta, vaan myös mielen rentoutumisesta. Stressi, suru, katkeruus tai viha voivat olla yhtä myrkyttäviä tekijöitä kuin mitkä tahansa myrkylliset aineet. Itse asiassa suurin osa (jopa 80–90 %) kaikista oireistamme ja sairauksistamme ovat lähtöisin henkisten tekijöiden synnyttämistä fyysisistä oireista. Hyvinä mielen rentouttajina voivat toimia mm. musiikki, taide-elämykset, tanssi, kävely tai yksinkertaiset meditointiharjoitukset. On tärkeää myös päästää irti negatiivisista tunteista ja mielenhallitsijoista (kuten katkeruus, viha, kateus, riippuvuus, omistushalu jne.) ja keskittää ajatukset positiivisiin asioihin ja läsnä olevaan hetkeen. Yleensä mietimme liikaa mennyttä tai tulevaa ja unohdamme juuri tämän hetken. Kuitenkin vain tällä hetkellä on merkitystä. (mistä lie saatu)
klikkaa kuvia...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti