WE ARE ONE

WE ARE ONE
WE ARE ONE / copyright©SeijaTuulikki (omat kuvat)
ELÄMÄNI MAAN PÄÄLLÄ MUODOSTAA HELMINAUHAN. OLEN JOKA KEHOLLISTUMISESSANI MUODOSTANUT HELMEN, JA KEHOLLISTUMA KEHOLLISTUMAN JÄLKEEN HELMENI NÄYTTÄVÄT ERILAISILTA. TÄSSÄ KEHOLLISTUMASSA MINULLE TARJOTAAN APUA, JONKA KAUTTA SAAN TÄSTÄ HELMESTÄ KAUNIIN, SÄIHKYVÄN, PYÖREÄN HELMEN, JOKA HEIJASTAA KAIKKEA KAUNISTA YMPÄRILLÄÄN OLEVAA. SEURAAN SISÄISTÄ ÄÄNTÄNI JA HERÄTÄN AIKAISEMMIN HANKKIMANI VALMIUDET KÄYTETTÄVIKSI TÄSSÄ HETKESSÄ.

VAIN MINÄ OLEN VASTUUSSA SIITÄ, MITÄ ELÄMÄSTÄNI TULEE.


LUKIJANI, OLENNAINEN OSA KOKONAISUUTTA

LUKIJANI, oleellinen osa kokonaisuutta :)

maanantai 26. heinäkuuta 2010

Karhu ja muurahainen

Karhu kohtasi metsässä kulkiessaan muurahaisen. Se katseli säälien pienen eläväisen touhuja suuren männyn juurella.

"Katsohan miten suuri minä olen"
- Kyllä osaatkin olla pieni ja vähäpätöinen. Katsohan miten suuri ja mahtava minä olen sinuun verrattuna!Karhun rehentely ei tehnyt muurahaiseen kovinkaan suurta vaikutusta. Se vilkaisi karhua huolettomasti sanoen: - Sinä olet kyllä paljon minua suurempi ja voimakaskin saatat olla, mutta et niin voimakas kuin minä!
Karhua huvitti moinen väite. Sitä alkoi naurattaa niin, ettei naurusta meinannut lainkaan tulla loppua. Muurahainen odotti kohteliaasti kunnes karhu oli rauhoittunut ja sanoi sitten: - Mehän voimme koettaa. Kumpikin kantaa itsensä kokoisen kiven leuoissaan männyn latvaan.

- No kaikkea tässä vielä! Murisi karhu, mutta suostui kuitenkin kilpaan.

Muurahainen otti maasta kokoisensa kiven ja kantoi sen leuoissaan männyn latvaan. Huikkasi sieltä, että täällä ollaan ja toi kiven saman tien alas. Karhu koetti hamuilla leukoihinsa kokoistansa kiveä, mutta eihän siitä mitään tullut. Kiven viemisestä puun latvaan ei kannattanut edes haaveilla. Ei auttanut karhun muuta kuin myöntää häviönsä pienelle muurahaiselle. Niin vihaiseksi se kuitenkin tuli tappiostaan, että sieppasi muurahaisen kämmeneensä ja söi sen. Ja siitä lähtien ovat karhut syöneet muurahaisia.


Suomen lasten eläinsadut / Surojegin Pirkko-Liisa, toim.

7 kommenttia:

Tuulikki kirjoitti...

luin tämän juuri 3-vuotiaalleni välipalan taustalla. kuunteli ja kommentoi keskittyneesti - vaikka vähän karmea loppu onkin ;)

anyway, palasin tähän tekstiin kun muistelin, että kirjoitit joskus enemmänkin eläimistä/eläinten symboliikasta? vai muistanko väärin?

mietin vain, mitähän hämähäkki symboloi? sellainen ilmestyi mystisesti kotiimme parina päivänä viime viikolla.

pohdiskelen tässä yhtä isoa elämänmuutosjuttua, ja jotenkin ajattelin, että tuolla hämiksellä saattaisi olla minulle joku viesti ;) kun muutenkin olen "herkistynyt" eläimille, ja minulla on niitä henkioppainakin <3

Tuulikki kirjoitti...

Se piti vielä lisätä, että poikani on viime aikoina kertonut nähneensä karhuja unissa. Itsellänikin ne vierailevat toisinaan, usein uhkaavian/pelottavina hahmoina, mitä lie sitten edustavat (alitajuntaan ahdettuja pelkomuistoja? ;)

itse olen aina yhdistänyt karhun äitiin (myös omaani), feminiiniseen voimaan/agressioon, mutta symboliikkahan voi vaihdella henkilöstä toiseen.

SeijaTuulikki kirjoitti...

Hei Tuuli!

Unien tulkintaan on paras tulkitsija aina oma itse.
:)
Unikirja sanoo karhusta seuraavaa:"karhu viittaa äitiin, äidillisyyteen, lasten hoivaamiseen"

KARHU.

Karhuemo kuvaa unennäkijän helliä piirteitä hoivatessaan pentujaan. Karhu kuvaa myös voimakkaita ja usein agressiivisia ominaisuuksia. Voimakkaat tunteenilmaisut sekä vihan että rakkauden puolesta yhdistyvät tässä eläimessä.

Karhuperhe unessa vastaa varmaankin lapsuuden jotain perhekuvaa. Varsinkin lapselle kokemukset ovat lähes täysin tietoisuuden ulkopuolella. Ne jatkavat elämäänsä tunne-elämyksinä, joille hyvä mielikuva voi olla karhuperhe - varsinkin, jos lapsena on luettu esim. satua kolme pientä karhua. Lapsi on voinut silloin saada elämyksilleen mielikuvan karhuperheestä. Taukopaikka viittaa ehkä pysähtymiseen, oman elämätilanteen katsomiseen.

Karhu symboloi naishenkilöä, turvallista ja vahvaa.

Suuri Unikirja Tamara Maunonen

Karhun näkeminen unessa paljastaa, ettäSinun pelkotilasi johtuu vaikutusvaltaisesta vastustajasta.

Jos karhu seuraa sinua, voit luottaa elämäntoverisi uskollisuuteen.

SeijaTuulikki kirjoitti...

Katselin blogiani ja tunnisteella tomeeni löytyy 9 kirjoitusta, mutta ei hämähäkkiä ollut siellä.

Tässä Sinulle Tuuli kuitenkin seuraavat :)

Voimaeläin

:)
HÄMÄHÄKKI: naiseus, verkostoituminen, luovuus, mahdollisuudet


Hämähäkkien henkisestä puolesta sen verran, että spirituaalisesti (voimaeläimenä) hämähäkki symboloi mm.

- Äiti Maata (Navajo-intiaanien mytologiassa Hämähäkki Nainen kutoi maailman kasaan kahdeksalla jalallaan)
- Vapaasti virtaavaa luovuutta
- Itsenäisyyttä ja persoonallisuutta
- Omasta luomisestaan nauttimista ja siinä olemista
- Ruumiin muoto symboloi pyhää spiraalia
- Taiteilijoiden, käsityöläisten, maalareiden ja kirjoittajien suojelija
- Feminiininen

Olen kuullut, että henkisesti ne eläimet, joita pelkäämme, näyttävät meille mitä meistä puuttuu. Mitä me emme uskalla kohdata kenties itsessämme, mistä tunnemme pelkoa ja millä osa-alueella elämässämme emme ole rohkeita. Ne ovat vähän kuin voimaeläimet, jotka tukevat meitä, mutta vain niin päin, että meidän on joko kohdattava tai itkettävä ja kohdatta nuo haasteet, joita inhokkielukka meille tuo :)

Hämähäkki:
Pääteema: Luovuus, rajattomat mahdollisuudet, kutominen.
Intiaanien taruissa Hämähäkki kutoi alkuaakkoset, jotta maan lapset kykenisivät kuvaamaan maailman menoa kuvakertomuksia paremmin. Hämähäkin olemus heijastaa myös äärettömiä luovuuden mahdollisuuksia ja kahdeksan jalkaa edustavat parantavan rattaan neljää tuulta ja neljää ilmansuuntaa.
Parantava voima: Hämähäkin parantava voima on feminiinistä energiaa, luovaa voimaa, joka kutoo elämän kauniita kuvioita – se kehottaaa luomaan ja luovuuteen. Hämähäkki saattaa myös varoittaa sekavasta tilanteesta, jolta vältyt tarkastelemalla omaa kehitystäsi.

Olihan se kiva, että Karhusatu tuli käyttöön ettei ihan yksinäisenä odota lukijaa ja sadunkuuntelijaa :)

Terveisin Seija Tuulikki :)

SeijaTuulikki kirjoitti...

Löytyihän blogistani :)
Voimaeläin KARHU

Voimaeläin on eläin joka edustaa sinua itseäsi. Pelottavuuden vuoksi karhua on nimitetty kaunistellen mesikämmeneksi tai otsoksi, mutta toisinaan siitä käytettiin myös nimityksiä, jotka kaikki tavalla tai toisella liittyivät kuolemaan. Kaadetusta karhusta saatiin taikakaluja, jotka suojelevat kantajaansa.

Voimaeläimenä karhu on muinaisten legendojen ja tarinoiden otus, joka kuvastaa terveyttä ja voimaa. Karhun syvä talviuni kuvastaa hiljaa kypsyviä sisäisiä voimia. Syvä tietoisuus unien maasta seuraa Karhun hengen mukana sinulle.

Ole HYVÄ Tuuli :)

Tuulikki kirjoitti...

KIITOS kattavista vastauksista :)

Luulen kyllä, että voimaeläimeni on leijona ja muut (isot) kissaeläimet. Karhu on ehkä enemmän "pimeä puoleni", joka täytyy työstää :)(olen aina pelännyt karhuja siihen pisteeseen asti, etten uskalla mennä metsään kehä3:n ulkopuolella :))vähän niin kuin Kaija Juurikkala kirjassaan "Varjojen taika" (jos tiedät?).

Kiitos vielä.

SeijaTuulikki kirjoitti...

No siinä tapauksessa tässä tämä :)

VUORISTOLEIJONA

Pääteema: Johtajuus, vahvuus, tasapaino.
Katso Vuoristoleijonan viehkeää syöksyä, tasapainoa, voimaa, fyysistä kauneutta – Vuoristoleijonalta opit kehon, mielen ja hengen tasapainon. Vuoristoleijona taivaltaa kivisen maan polkuja, joilla kukaan ei ole ennen astellut. Se on syntynyt johtamaan.
Parantava voima: Vuoristoleijonan parantava voima opettaa miten käyttää vahvuutta ja johtajuutta. Se antaa sinulle voimaa löytää oikea polku sydämestäsi.

<<<<<<<<<<<<<<<<<<:)