WE ARE ONE

WE ARE ONE
WE ARE ONE / copyright©SeijaTuulikki (omat kuvat)
ELÄMÄNI MAAN PÄÄLLÄ MUODOSTAA HELMINAUHAN. OLEN JOKA KEHOLLISTUMISESSANI MUODOSTANUT HELMEN, JA KEHOLLISTUMA KEHOLLISTUMAN JÄLKEEN HELMENI NÄYTTÄVÄT ERILAISILTA. TÄSSÄ KEHOLLISTUMASSA MINULLE TARJOTAAN APUA, JONKA KAUTTA SAAN TÄSTÄ HELMESTÄ KAUNIIN, SÄIHKYVÄN, PYÖREÄN HELMEN, JOKA HEIJASTAA KAIKKEA KAUNISTA YMPÄRILLÄÄN OLEVAA. SEURAAN SISÄISTÄ ÄÄNTÄNI JA HERÄTÄN AIKAISEMMIN HANKKIMANI VALMIUDET KÄYTETTÄVIKSI TÄSSÄ HETKESSÄ.

VAIN MINÄ OLEN VASTUUSSA SIITÄ, MITÄ ELÄMÄSTÄNI TULEE.


LUKIJANI, OLENNAINEN OSA KOKONAISUUTTA

LUKIJANI, oleellinen osa kokonaisuutta :)

perjantai 16. heinäkuuta 2010

Rukoushelmi / osa 1.

Rukoushelmet

Rukoushelmet edustaa elämäntapaa ja tapaa mietiskellä ja rukoilla. Ne ovat yksinkertainen kooste kristillisestä viisaudesta. Kuvien salaisuus on Ikuinen Kuvio.
Kun aloin kirjoittaa tätä hengellistä harjoituskirjaa tunsin itseni Nuuskamuikkuseksi, jolla oli hatussaan kevätlaulu, jota hän ei oikeastaan uskaltanut poimia esiin. Sen täytyi kasvaa itsekseen. Mutta kun hän tulisi muumilaaksoon, hän soittaisi sitä puron ylittävän sillan kaiteella. Ja muumipeikko sanoisi heti, että se on hieno. Se on hurjan hieno.
Kun olin valmis ajattelin:
Voi, kevätlaulusta Jumalan kunniaksi ja sinun iloksesi ei tullutkaan niin ihana kuin olin uneksinut: keveä kuin auringonkukan siemen, soliseva kuin kevätpuro.
Silloin tuli enkeli, joka osasi vanhoja runoja ulkoa.
Se istuutui tietokoneen vierelle ja sanoi:
Mitä todellista mietit

Mitä rakkaudessa haluat

Mitä ihanaa uneksit…
”Älä ole niin surullinen”, sanoi enkeli, ”sinun kaipuusi alkaa laulaa. Sano lukijalle, että hän hyppää hankalien kohtien yli. Sano, että hän hyppelee kuin lapsi keväthaassa.”
Hetken kuluttua enkeli sanoi: ”Kuuntele Taivaan ovensuussa. Se on sisimmällä sydämessä.”
Mutta miksi olen kirjoittanut tämän kirjan? Siksi, että Rukoushelmet –renkaasta tulisi ystäväsi. Se laulaa sinulle ihanasta Sielusta, hienoimmasta, minkä omistat.
Laulu kertoo, kuinka voit löytää itsesi, ihmiset, luonnon, Jumalan.
Mutta et voi ymmärtää laulua, ellet itse laula sitä. Elämämme, päivämme ja vuotemme, syvin tahtomme, kätemme ja sydämemme laulavat lauluista kauneinta. Vain sinä voit hyräillä omaa melodiaasi. Jos se puuttuu, maailmankaikkeus on menettänyt jotain ainutlaatuista.
Ihminen voi elää kahdella tavalla.
Jos valitset vain toisen, sinusta tulee yksijalkainen.
Kun ihminen miljardien elämänvuosien jälkeen astui historian näyttämölle, hän oli oppinut kaksi tapaa elää: PYHÄN ja MAALLISEN. Ihmisen tapa olla olemassa on tällainen. Se on perintömme. Kumpikin tapa on yhtä tärkeä. Mutta jos ihminen valitsee vain toisen, se johtaa kärsimykseen. Ihminen erottaa yhteenkuuluvat asiat. Pappisvalta tai ateistinen valtio ovat kumpikin osoittautuneet epäinhimillisiksi.
Maailmassamme juuri nyt maallinen on karkottamassa pyhää. Meidän täytyy olla varuillamme, ettei sielumme tulisi yksijalkaiseksi. Se mikä silloin selvästi vaurioituu on tunneäly. Ja huonoimmin käy syvimmälle eheyden ja täyteyden kaipauksellemme.
Rukoushelmirengas on eheyden harjoitteluväline. Se mahdollistaa terveen suhteen pyhän ja maallisen välillä. Uskon, että se vastaa ihmisen syvimpään tarpeeseen.
Yksinkertaisia ohjeita elämäntavasta, rukouksesta, meditaatiosta, siis pyhän ja maallisen suhteesta, on kaikissa uskonnoissa ja kulttuureissa. Se tuskin on sattumaa. Yksinkertainen Rukoushelminauha harjoitteluvälineenä on tarkoitettu nykyihmisille, meidän maailmassamme. Jokainen voi ottaa sen käyttöön tarpeen mukaan.
Rukoushelminauhaa voi käyttää missä tahansa ja milloin tahansa. Mutta harjoittele viisaasti. Älä ole liian ahkera. Aloita vähästä. Tärkeintä on hiljaisuus ja vapaus, ei ymmärrys. Rukoushelmet yöpöydällä, taskussa tai käsilaukussa muistuttavat näkymättömästä maailmasta – vaikket käyttäisikään niitä.
On viisasta ajatella:
Rukoushelmet eivät aseta vaatimuksia. Ne ovat käytettävissä, kun tarvitsen niitä.
Kristus tulee luoksesi ehkä tuntemattomana, niin kuin kerran Gennesaretin järven rannalla, ja kysyy: ”Haluatko seurata minua?” Vaelluksen aikana aavistat, mikä on pyhää, kuka Mestari on, ja minne tie johtaa. Ja sinä saat vapaasti sanoa kyllä tai ei.
Ihminen, joka on myös henki, on yrittänyt sanoa: Kaikki on materiaa.
Tämä on länsimaiden suurin ristiriita. Uskalla ajatella, että henki on yhtä todellista kuin aine. Ja kumpikin on ilmausta meille tuntemattomasta Todellisuudesta. Eikä nyt ole aika häpeillä hengellistä.
Ottaa askeleita rakkaudessa ja uskossa on elämän suuri ihme.
Joka on rukoillut, ei ole elänyt turhaan.
Joka on seurannut sisintä kaipuutaan, on tehnyt kaikkensa.
Joka on löytänyt sielunsa, ei voi kadottaa elämäänsä.
Vanhempien ja isovanhempien ja ystävien työskentely itsensä kanssa on myös lahja lapsille, lastenlapsille ja ystävien lapsille. Ja tulevaisuudelle. Sisäinen turvallisuus tarttuu. ”Terveet lapset eivät pelkää elämää, jos heidän vanhempansa ovat sisäisesti riittävän eheitä, etteivät he pelkää kuolemaa.” (Erik Homburger Erikson)
Anna itsellesi vapaata pieni hetki. Istuudu tai asetu lepäämään rauhassa. Hiljaisuus on sinun harjoitteluympäristösi. Ajattele itseäsi lapsena makaamassa meren rannalla auringonpaisteessa lämpimässä tuulessa. Makaa kuin lapsi rannalla ja kuuntele tunteittesi melodiaa. Lapsi on sinun sielusi. Sielun kauneus on Aarre. Aarteen voit löytää tulemalla osaksi Suurta Yhteenkuuluvaisuutta: tähtien-maan-elämän-Jumalan. Se laulaa pimeässä maailmassa hyvyyden laulua, kirkkaampaan kuin auringonpaiste.

Rakkaus ja mietiskely on vierailu näkymättömään

Löydät aarteen rakkaudentäyteisessä elämässä. Ja hiljaisuudessa ja kaipuussa.
Älä häpeä rukousta. Useimmat ihmiset rukoilevat tai mietiskelevät.
Näiden kahden, rukouksen ja toiminnan, tulee auttaa toisiaan. Siitä ne pitävät.
Suuri esikuvasti ja auttajasi on Kristus. Siunattu olkoon Hän. Hänelle toiminta ja rukous olivat yhtä.
Rakkaus on tie suureen Kokonaisuuteen ja Salaisuuteen, siihen, mitä kutsumme Jumalaksi.
Jumalaa voi palvella käsillään kokonaan ilman sanoja.
Mutta kädet voi myös ristiä ja rukoilla. Sisäinen elämä antaa voimaa ulkoiselle elämälle.
Rukous on siunattu tie Näkymättömään maailmaan. Sinun ei tarvitse uhrata sille mitään ajatuksia. Millainen Jumala on syvimmässä olemuksessaan, sitä ei tiedä kukaan.
Mutta totta kai sinulla voi olla yksinkertaisia ajatuksia taivaallisesta. Ehkä sinulla on joitakin ihmisiä, jotka ovat poistuneet tästä ajasta ja joista pidät. Miksi et etsisi heidän kasvojaan itsestäsi, kun alat rukoilla. Silloin sinusta tuntuu kotoisalta. Ehkä he ilahtuvat kuullessaan sinusta. He ehkä rukoilevat puolestasi.
Anna taas pian kuulua itsestäsi, he ehkä sanovat. Oli niin mukavaa, kun kävit.
Sinä, jolla on sekä ruumis että sielu, kuulut kumpaankin maailmaan. Ne ovat olemassa, että usein menisit Näkymättömään maailmaan ja hakisit voimaa Näkyvään, jossa Rukoushelminauhakin on.

Sinä olet lapsi, jolla on kultainen Jumalan helmi

Kuvittele itsesi lapseksi istumassa meren rannalla. Taivaalla paistaa kultaisen helmen kaltainen aurinko. Sen loiste kimaltelee meren pinnalla. Ole rauhassa. Lapsi on sinun sielusi. Opettele ihmettelemään. On ihme, että on olemassa maailmankaikkeus, elämä ja sinä. On ihmeiden ihme, että yleensä jotakin on olemassa. Ihmettely auttaa sulkeutunutta sisintäsi avautumaan Avoimuudelle. Ihmettely tekee sinusta enemmän ihmisen.
Tunne
Ihme on suurin, sillä se kumpuaa Elämän lähteistä – meissä ja meistä riippumatta.
Jos katkeroidumme, muutumme etikaksi. Jos annamme periksi, tulemme kuin kuolleiksi. Anna siksi tilaa kaipaukselle ja ihmettelylle. Mahdotonta? Ei, ei lainkaan.
Toiminta
Päätä antaa anteeksi. Avaa suljetut kätesi ja tee jotain hyvää – vaikka se olisikin vain pientä ja kaunista. Älä väheksy yksinkertaisia asioita. Jos jatkat hyvän tekemistä, siitä voi tulla tapa.
Mietiskely
Sytytä kynttilä. Asetu ajatuksissasi kesäniitylle makaamaan.
Sydämeni lyö, Jumala on tässä, hiljaisuus vallitsee.
Kun sanot ”Jumala on tässä”, tartu oikean ja vasemmankäden peukaloilla ja etusormilla kultaiseen Jumalan helmeen. Hetken hiljaisuuden jälkeen, kun tunnet, että enkelit ovat laskeutuneet, sanot Jumalan ylistykseksi:
Sinä olet rajaton.
Sinä olet lähellä.
Sinä olet valo ja minä olen Sinun.
Nämä neljä merkitystä ovat tärkeimmät, mitä voit Jumalasta sanoa. Opettele sanat ulkoa ja toista niitä usein.
Hetken ihmettelyn jälkeen voit rukoilla kirkon suurimman rukouksen:
Isä meidän, joka olet taivaissa. Pyhitetty olkoon sinun nimesi. Tulkoon sinun valtakuntasi. Tapahtukoon sinun tahtosi myös maan päällä niin kuin taivaassa. Anna meille tänä päivänä meidän jokapäiväinen leipämme ja anna meille meidän syntimme anteeksi, niin kuin mekin anteeksi annamme niille, jotka ovat meitä vastaan rikkoneet. Äläkä saata meitä kiusaukseen, vaan päästä meidät pahasta. Sillä sinun on valtakunta ja voima ja kunnia, iankaikkisesti. Aamen

Sinä olet lapsi, jolla on soikea Hiljaisuuden helmi

Nyt alkaa toinen harjoittelutuokiosi. Se koostuu siitä, että vetäydyt lepoon äänestä, ikävistä tunteista, vaatimuksista, sanoista ja kiireestä. Mikä levollinen harjoitus! Niin täyttä lepoa ja rauhaa. Kuvittele itsesi lapseksi istumassa Armon meren äärellä penkillä. Meri on tyyni, aurinko laskee horisonttiin ja kultaa meren. Lapsi on sielusi. Yritä kuunnella ”Jumalan hiljaisuutta”, joka kertoo sen, mitä sanat eivät voi kertoa…
Tunne
Harjoittele olemaan. Tuntematta, ajattelematta, puhumatta, huolehtimatta. Ole vain, lepää vain. Anna ajan vieriä ohitsesi kuin auringon kimaltava virta. Se soljuu hiljaiseen ikuisuuden mereen.
Tämä on valmentautumista kontemplaatioon (syventymiseen) Se vie sinut ajan vierivän rattaan pinnalta kohti keskustaa. Siellä kaikki on hiljaista. Siellä Jumala asuu ikuisuusnykyisyydessä.
Toiminta
Harjoittele, ettet toimi liian pian etkä liian myöhään.
Yritä olla rauhassa, kunnes on toiminnan aika. Harjoittele kuuntelemaan enemmän kuin puhumaan. Anna tilaa toisille. Muutu sisäisen ja ulkoisen muodostamaksi ehyeksi kokonaisuudeksi.
Mietiskely
Istu ajatuksissasi Armon meren äärellä:
Annan pois yksinäisyyteni.
Otan vastaan sen, että olen sinun.
Kun sanot ”olen sinun”, tartu sormillasi hiljaisuuden helmeen. Tunne hiljaisuus sormissasi, korvissasi, koko kehossasi. Sano:
Jumalan hiljaisuudessa voin olla aivan rauhassa.
Nyt tarvita ei sanoja, ei mitään myöskään vaadita.
Kun Armon meren rannalla saan olla, hiljaa istua,
on yllä taivas avara, avoinna aika tuleva.
Jos haluat, voit uida meressä. Huomaat, kuinka vesi kantaa. Tunnet kuinka lämmintä se on. Haistat raikkaan tuoksun. Näet kuinka sininen taivas on. Sinä olet osa elämänmerta. Et vajoa. Sinulla on oikeus olla olemassa. Sinun ei tarvitse syyttää itseäsi. Vaatimukset olet jättänyt rannalle. Tulet ymmärretyksi puheitta. Saat olla Jumalan ihanassa hiljaisuudessa. Katso, kuinka lähellä taivas on. Horisontissa taivas ja maa kohtaavat. Sinä yhdyt horisonttiin, kun et enää tiedä missä maa loppuu ja taivas alkaa…

Sinä olet lapsi, jolla on Oma helmiäishelmesi

Kuvittele itsesi lapseksi istumassa penkillä Armon meren äärellä. Sylissäsi on Oma pieni helmiäishelmesi. Katsot sitä. Se hohtaa ja heijastaa salaperäistä valoa. Katso helmeä ja ajattele ”olet äärettömän arvokas”…Tämä on täysin epätodellista ja sentimentaalista, jos katsot itseäsi ulkoapäin. Tiedäthän niin kovin hyvin kuinka rajallinen arvosi on markkinoilla. Ja pian sinua ei enää ole. Silloin olet täysin arvoton. Mutta on toinen tapa katsella. Katsele itseäsi hetken Hellyyden silmin. Nyt et enää olekaan myytävänä. Sisin lapsesi, joka mielikuvassasi katselee helmiäishelmeä, on Hellyyden katseen arvoinen. Ehkä Jumala katselee sinua niin. Niin kannattaa ajatella. Silloin saat kokea, onko tässä ajattelutavassa perää…
Tunne
On yhtä vaikeaa rakastaa itseään kuin rakastaa lähimmäistään. Mutta ellet rakasta itseäsi, vihaat lähimmästäsikin. Yritä siksi rakastaa itsessäsi sitä, mikä on aitoa, sitä mikä on kaikesta huolimatta rakastettavaa, erityisesti ikiaikaista sielusi kaipuuta, mikä on luotu Jumalalle. Sielusi silmin voit katsella itseäsi armahtaen.
Toiminta
Rakastat parhaiten toimimalla. Jos haluat ilahduttaa jotakuta, tee sellaista, mikä häntä ilahduttaa. Älä odota. Sinun ei tarvitse tehdä enempää kuin voit.
Mietiskely
Muutu nyt lapseksi, sieluksi, joka istuu penkillä ja katselee itseään helmestä:
Tässä minä istun ja ihmettelen
taivasta ylläni katsellen.
Enhän ole oikeastaan mitään
jos edes sitäkään.
Kun tulet mietiskelyssä kohtaan ”jos edes sitäkään” tarraudu pieneen helmiäishelmeen.
Olen pieni ihminen,
silti suuri, tiedän sen,
sillä Jumala
asuu minussa.
Istu rauhassa helmi kädessäsi, niin kuin mielikuvassasi meren rannan penkillä. Sielun kauneus valaisee kasvojasi. Olet juuri ja juuri jotakin, mutta osallisuudessa Suureen olet suuri. Takanasi vyöryvät Armon meren laineet…Kun istut ja katselet helmeä huomaat kuinka se heijastaa muita kuvia. Et ole yksin maailmassa. Helmessä heijastuvat läheistesi ja rakkaittesi kasvot. Hekin ovat helmiä, jos katsot heihin riittävän syvälle. Helmessä heijastuvat niiden ihmisten kasvot, joiden kanssa sinulla on vaikeaa. Aavistat, että heissäkin on helmi. Ja että kaikki tarvitsevat armahtavaisuutta. Sulje jumalalliseen, häikäisevään, elämää luovaan valoon kaikki ihmiset, eläimet kasvit ja maa…

Sinä olet lapsi, jolla on valkoinen Kasteen helmi

Kuvittele itsesi lapseksi seisomassa niityllä. Kukkivan niityn läpi virtaa kirkas puro. Kuvittele seisovasi täydellisen luottavaisena… Tule yhdeksi sielusi kanssa, muutu tuoksi lapseksi mielikuvassasi. Tunne kesäniityn tuoksut. Kuule veden solina. Jumala, elämä, haluaa sinulle hyvää. Kasteen lupaukset ovat ikuisia….
Tunne
Ei ole olemassa mitään asiallista perustelua suhtautua elämään luottavaisesti. Kymmenen sekunnin kuluttua voit saada sydänhalvauksen. Mutta ei ole myöskään mitään syytä epäluottamukseen. Sydän voi jatkaa sykkimistään. Näiden kahden välisessä valinnassa on paljon elämänmyönteisempää valita luottamus. Uskoni on että tämä tunne vastaa Elämän toivoon. Pyri siksi jatkuvasti vahvistamaan sitä.
Toiminta
Osoita luottamusta läheisiisi. Joskus sinut petetään, mutta se on sen arvoista. Osoita luottamusta ja useimmat vastaavat sinulle luottamuksella.
Mietiskely
Sytytä kynttilä. Jos sinulla on kastekynttilä, sen parempi.:
Minun painollani ei ole merkitystä
kun mietitään taivaan tähtiä.
Mutta Jumalan kädessä lepää kaikki,
tähdet ja multa, maani ja kotini.
Kun sanot ”Jumalan kädessä lepää kaikki” tartut valkoiseen kasteen ja jättäytymisen helmeen ja sanot:
Sinä tunnet ja kiedot hellyyteesi
niin heikon kuin vahvankin,
niin sairaan kuin terveenkin.
Siksi jätän itseni
pelkäämättä ja ehdoitta
Sinun käsiisi.
Kaste on hyvä kuva jättäytymisestä. Sinut jätettiin tai jättäydyit pelotta ja varauksetta Jumalan huolenpitoon. Mielikuvassasi voit pukea lapsen, sielusi, valkoiseen kastepukuun. Voit kokea kasteen uudelleen. (Ellei sinua ole kastettu, voit toivossa kokeilla kastepukua…) Nyt sielusi istuu kuin kuningatar siron vesiputouksen äärellä, joka laskee lampareeseen…

Sinä olet lapsi, jolla on hiekanruskea Autiomaan helmi

Sinulla lienee rohkeutta aloittaa vaikea hengellinen harjoitus, joka aiheuttaa tuskaa ja kyyneleitä…
Kuvittele rohkeasti itsesi lapseksi istumassa keskellä hiekkaerämaata. Kaikki on kuollutta ympärilläsi. Olet murheissasi. Vaatteesi ovat repaleiset. Taivas on harmaa, mutta harmauden keskellä on suojelusenkelisi. Muutu mielessäsi epätoivoiseksi lapseksi, sillä hänkin on sinussa. Tunnista lapsesi, sielusi, istumassa tuossa erämaassa. Mene yksinäisyyteesi. Et voi välttyä elämän autiomaalta. Sinun täytyy kulkea sen läpi. Kohtaat siellä puutetta, kiusauksia, taistelua, epäilystä, väsymystä, epätoivoa, onnettomuutta ja surua. Joskus toiset tekevät sinulle pahaa. Epäonnistut usein. Haluat ehkä hylätä itsesi? Mutta älä pelkää, suojelusenkelisi, lohdutuksen enkeli, on matkalla…
Tunne
Olet tullut kriittiseen vaiheeseen. Olet harjoitellut näkemään valon itsessäsi., nyt sinun tulee harjoitella myös näkemään omat varjosi, vain siten voit tulla eheäksi.
Tämä vaatii rohkeutta: mutta tiedähän jo, ettet ole, mitä sinun pitäisi olla.
Nyt on aika päästää esiin kelpaamattomuuden tunne. Ja epäonnistumisesi. Ja se, mitä et ole tehnyt. Ja se paha, mitä olet tehnyt.
Vain omakohtaisella rehellisyydelläsi voit suoristaa selkäsi. Ja saada katseesi loistavaksi.

Käännä kaikki kivet, jotka löydät.

Toiminta
Ehkä se on sana: Anteeksi.
Että yrität saada asiat oikealle tolalleen.
Että yrität muuttua.
Että ripittäydyt.
Jos se on ensimmäinen kerta, sitä sanotaan yleisripiksi.
Mietiskely
Siitä on aika kauan kun polvistuit.
Kokeile. Se oli isien ja äitien tapa osoittaa katumusta.
Emme ole heitä parempia.
Herra armahda minua. Kristus armahda minua.
Sydämessäsi olet nyt lapsi, joka istuu autiomaassa. Likaisena ja repaleisena…
Tutkiskelet itseäsi. Tunnista, missä kohtaa alkaa sattua.
Siinä on ehkä jotain, mikä on piilossa.
Älä armahda itseäsi, sillä nyt sinulla on mahdollisuus saada sovitus.
Tartu ruskeaan Autiomaan helmeen ja sano:
Puhdista minut, niin tulen puhtaaksi.
Eheytä minut, niin tulen eheäksi.
Vedä minut luoksesi, niin sydämeni saa rauhan.
Suojelusenkelisi auttaa sinut pystyyn, ottaa syliinsä, lohduttaa ja sanoo:
Lapseni, etkö huomaa, että pukusi on jo valkoinen ja ehjä.

Sinä olet lapsi jolla on sininen Pyhän huolettomuuden helmi

Kuvittele itsesi lapseksi kulkemassa niityn halki kulkevaa polkua. Polku vie kirkastusvuorelle. Sinulla on valkoinen (kaste)puku päälläsi ja painava säkki selässäsi. Matka on pitkä ja mäki korkea. Lapsi on väsynyt sielusi. Taakkasi painaa, niin, se painaa aivan liikaa. Huolesi ja rauhattomuutesi on säkissä, jota lapsi kantaa. Haluaisit mielelläsi päästä niistä eroon. Mutta miten? Et usko helppoihin ratkaisuihin. Siinä teet oikein. Mutta usko ihmeisiin.
Tunne
Tunnetta, jota sinun tulee jäljittää, kutsuttiin ennen aikaan ”pyhäksi huolettomuudeksi”. Se on ihana vapauttava tunne. Jos jätät omista asioistasi huolehtimisen Jumalalle, saat aikaa ja voimia välittää ihmisistä, eläimistä ja kaikesta luonnosta.
Toiminta
Saat harjoitella sitä, missä ehkä olet huono:
Tasapainoa toiminnan ja levon välillä.
Luottavaisuuteen jättäytymistä.
Kantamasi säkin tyhjentämistä.
Sen oivaltamista, että on tärkeämpää ”olla” kuin ”tehdä” tai ”omistaa”.
Itsesi tuntemista kannetuksi.
Toiminnan suuntaamista todelliseen tarpeeseen.
Mietiskely
Tartut siniseen helmeen ja sanot:
Jumala, anna minulle mielenrauha.
Kuulet Kristuksen sanovan: ”Älä murehdi mistään.” Mutta sinulla on murheita. Tuntuu kuin kantaisit säkkiä, joka on täynnä huolia. Kuinka painava se onkaan!
Silloin Kristus sanoo sinulle ”Tule minun luokseni, sinä, jolla on raskas taakka. Minä kannan sen.”
Teet niin kuin Kristus sanoo. Tulet hänen luokseen. Jätät raskaan taakkasi hänelle.
Kun tyhjennät säkkiäsi, sinua hävettää. Olit ihan varma, että siinä olisi ollut paljon enemmän.
Olet ollut kyllin tyhmä ja retuuttanut mukanasi ihan tarpeetonta. Sitä mikä on mennyt. Ja sitä mitä luulit tulevaksi. Mutta sitä, mikä on mennyt, ei enää ole. Ja mitä tulee, sitä ei ole vielä.
Enkeli antaa sinulle lahjan. Se on seinävaate, jossa on teksti:
Eilinen on jo mennyt,
huominen ei ole tullut,
tänään auttaa Herra.
Neitsyt Maria antaa sinulle Huolettomuuden sinisen viitan. Se on kevyt kuin valo. Sitä voit pitää lähes näkymättömän valkoisen kastepuvun päällä. Maria on pukeutunut samoin kuin sinä.
Pysähdy hetkeksi pyhään hiljaisuuteen Armon meren rannalle. Katso, kuinka kaunis oletkaan valkoisessa kastepuvussasi ja sinisessä viitassa!

Sinä olet lapsi, jolla on punainen Rakkauden helmi

Kuvittele mielessäsi itsesi lapseksi istumassa iloiten kukkivan Elämänpuun oksalla. Sydämestäsi tiedät, ettei ole mitään tärkeämpää kuin rakkaus. Maallinen hyvyys on elämämme. Mutta se on epävarmaa. Ota pyhänä kokeena usko Jumalan olemassa oloon. Ja se, että maailmankaikkeus ei ole vain kylmä sattuma, vaan sillä on sydän, jota kutsumme Jumalalliseksi rakkaudeksi. Voi olla, että tämä on käsittämätöntä, mutta kokeile ajatusta. Tee se tosissasi…
Tunne
Sydämen sisin unelma: olla täysin tunnettu ja silti rakastettu.
Tämä on myös kristillisen uskon rohkein ajatus. On vaikeaa uskoa tähän, mutta elä sen toivossa.
Yritä antaa tilaa tunteelle, että sinutkin nähdään ja sinua rakastetaan. Älä pelkää!
Toiminta
Yritä toimia suhteessa lähimmäiseesi niin, että hän voi kokea sinun toimivan sydämestäsi. Ja että niin on. Lähimmäisesi ei ole enää asia vaan henkilö. Aavistat että tärkeintä ihmisen elämässä ovat aidot, hyvät suhteet.
Mietiskely
Tartu ensimmäiseen punaiseen helmeen Rukoushelmissä ja sano:
Sinä olet minun
ja minä olen Sinun,
Sinun rakkautesi on ikuinen.
Vanha legenda kertoo suuren totuuden:
Kun ihmiset aikojen alussa söivät Elämänpuusta Eedenin puutarhassa, niin puu lakastui ja kuoli.
Ihmiset ottivat rungon käyttöönsä. Siitä tehtiin monenlaista. Kunniakkain paikka oli palkkina Jerusalemissa kuningas Salomon temppelissä. Mutta temppeli tuhottiin ja palkkia ei tarvittu. Lopulta se käytettiin Kidronin puron siltaan, jota pitkin pääsi Jerusalemista Getsemanen puutarhaan.
Kun Jeesus piti ristiinnaulita, ei sotilailla ollut tarvikkeita ristinpuuhun. He ottivat vanhan palkin sillasta. Puu oli surullinen. Se ajatteli: Olen Elämänpuu, nyt minusta tulee Kuolemanpuu.
Mutta kun Vapahtajan pyhä veri valui ristinpuulle, se värisi taas elämästä. Kristus, siunattu, paransi Elämän puun. Vihreät lehdet ja versot alkoivat kasvaa.
Siitä asti risti on ollut Elämänpuu. Se havisee meille kauneinta laulua Armosta. ”Tien kaikkein raskaimman Jeesus, on käynyt armossaan, kun meidän kurjain tähden, hän kulki kuolemaan…” Pyhässä ehtoollisessa saamme syödä Elämänpuun hedelmiä.
Istut ja mietit: Ehkä? Ehkä minun pitäisi uskaltautua taas ehtoolliselle? Ajattelet, että se on rakkauden ateria kukkivan Elämänpuun alla. Saan siellä kokea Rakkauden, joka on minun rakkauttani suurempi. Saan kokea yhteyttä juuriini, jotka ovat kaukana menneisyydessä ja latvukseen, joka kurottautuu kohti tulevaisuutta ja ikuisuutta…

Sinä olet lapsi, jolla on punainen lähimmäisenrakkauden Uhrihelmi

Istut edelleen mielikuvissasi lapsena Elämänpuussa. Ja harjoittelet tulemaan Kristuksen kaltaiseksi. Osoita hyvyyttä toisille. Löydät aarteen uskosta ikuiseen, jumalalliseen Armoon, esirukouksesta ja rakkauden täyttämästä elämästä. Se tekee sielusi kauniiksi.
Tunne
Nyt sinun tulee harjoitella Suurta Yhteenkuuluvuuden tunnetta.
Jos on niin, että kuulumme yhteen, että minä olen jossain määrin sinä,
niin meidän ei tarvitse niin paljon pelätä toinen toistamme.
Tulee luonnolliseksi seurata Kultaista sääntöä, sillä se vastaa minun ja sinun yhteenkuuluvuudentunnetta.
Toiminta
Pyri olemaan tekemättä niin suurta numeroa sen välillä, mitä teet itsesi vuoksi ja mitä toisten. Parhaiten se onnistuu, jos ”vasen käsi ei tiedä, mitä oikea tekee”.
Rukouskin on toiminnan muoto, sillä siinä sydän sitoutuu käsien työhön.
Mietiskely
Istut nyt Puussa, joka on myös Mysteeri, Kirkko. Tartu toiseen punaiseen helmeen. Uhrihelmeen, Lähimmäisenrakkauden helmen ja sano:
Jumala, jos voit kuulla rukoukseni:
Tee minusta hyvä ihminen
Kuinka voin välittää hyvyyttä?
Voit tehdä näin: Olet istuvinasi Ristinpuussa, kukkivassa Elämänpuussa.
Mikä ihanan näkymä. Näet yli koko maailman…
Alat kiittää kaikesta hyvästä ja kauniista, mitä näet.
Sitten pyydät suojelusta kaikille. Erityisesti rukoilet perheesi, sukusi ja ystäviesi puolesta.
Suuret kiitos- ja rukousaiheet ovat varmaan sinun Salaisuuksien helmissäsi?
Toimit niin kuin rukoilet.
Onko se niin yksinkertaista? On.
On ihmisiä, jotka elävät käsillään. He ajattelevat tekemällä. He ovat siunattuja. Jumala ymmärtää tällaista kieltä, hänhän on tehnyt (ainakin) maailmankaikkeuden. Me kuulumme kaikki yhteen.

Sinä olet lapsi, jolla on Salaisuuksien helmiä

Kiipeä taas mielikuvissasi lapseksi kukkivaan Elämänpuuhun. Enkeli istuu siellä kanssasi. Otat esiin kolme loistavaa helmeä. Anna niille nimet. Niihin sisällytät kalleimman, mitä elämä on sinulle antanut, salaisimmat unelmasi, kaiken, mistä erityisesti kiität ja minkä puolesta rukoilet…
Tunne
Vahva tunne siitä, että jätät kallisarvoisimmat asiasi Jumalan huomaan.
Kaiken, mikä merkitsee eniten sinulle: ihmiset, eläimet, maa, unelmasi.
Toiminta
Kun koskettelet helmiä, ajattelet, mitä voit tehdä niihin sisältyville ihmisille ja asioille.
Mietiskely
Ota helmi kerrallaan sormiisi. Näet kasvoja, kuvia.
Kiität.
Rukoilet.
Iloitset.

Sinä olet lapsi, jolla on musta Yön helmi

Kuvittele itsesi lapseksi vaeltamassa pimeässä yössä. Kuun halju varjo on ainoa valosi. Kuvittele itsesi tuohon tilanteeseen, vaikka pelkäisit pimeää… Monesti on vaikeaa olla lapsi. Ja vaikeaa olla aikuinen. Yhtäkkiä pimeys ja onnettomuus ympäröivät sinua. Mutta älä lamaannu, tilanne ei ole toivoton. Pimeässä näet valon selvemmin, vaikka valo olisi heikkokin. Ei sinun tarvitse uskoa minua nyt, vaan myöhemmin. Pimeyden siunaus on juuri se, että voit nähdä tuon heikon valon. Pimeys paljastaa Toisenlaisen Jumalan. Jumalasi on olemassa edelleen, mutta nyt kuin Suurena todellisuutena ajatustesi ja tunteidesi saavuttamattomissa. Vain Suuri Jumala kelpaa tähän mittaamattoman suureen ja ihanaan maailmankaikkeuteen, jossa on käsittämätöntä tyhjyyttä ja kuolemaa ja tuskallisia elämänvaiheita…
Tunne
Nyt olet harjoitellut niin pitkään turvautumista, että uskallat päästää esiin synkimmän tunteesi:
Suuren Tyhjyyden.
Ehkä Tyhjyys on se, mitä On?
Ehkä Tarkoituksettomuus?
Ehkä ateistit ovat oikeassa?
Ehkä pelkoni ripustaa kuvatapetteja Äärimmäisen tyhjyyden peittämiseksi?
Pian olen kuollut. Pian en ole mitään. Pian minut on unohdettu.
Voi tätä tyhjyyden tunnetta.
Toiminta
Tähän ei ole olemassa mitään toimintaa. Sillä mitä hyötyä siitä olisi?
Mietiskely
Nyt olet yhtä lapsen, hylätyn sielusi kanssa. Mutta et anna periksi. Tartut yön helmeen ja sanot:
Synkeä on ihmisten autiomaa.
Siihen elämää mahtuu
ja kuolemaa.
Sukupolvi seuraa toisen jälkiä.
Meidän ei tarvitse pelätä,
ei hapuillen tietä etsiä.
Sinä meitä johdatat.
Syliisi, Isä meidän,
kokoat.
Kuulet huudon yössä. Se kuuluu kaukaa, sillä se on kulkenut läpi vuosituhansien. Veljemme Jeesus huutaa ristillä: Jumalani, Jumalani, miksi hylkäsit minut? Yön helmi joutui lopulta hänenkin käteensä.
Suojelusenkelisi sanoo: Et ole yössä yksin. Meistä moni on tarttunut Yön helmeen. Et ymmärrä Jumalaa. Ei Kristuskaan ristillä ymmärtänyt. Mutta voit rakastaa ja palvella häntä. Voit päättää, että odotat huomenta, vaikka et tiedäkään, tuleeko huominen. Enkeli jatkaa: Jumala on uskollinen. Hän ei hylännyt Jeesusta. Edes kuolema ei erottanut heitä toisistaan. Hän ei hylkää sinuakaan. Pimeyden jälkeen löydät valon.
Aavistat että Jumala on pimeydenkin Jumala, että hän on kuoleman synkän portin takana. Aavistat että yksinäisyyden tunne on puhdistamista…

Sinä olet lapsi, jolla on valkoinen Ylösnousemuksen helmi

Kuvittele itsesi lapseksi tanssimassa Armon meren rannalla. Aurinko paistaa, enkelisi tanssii kanssasi. Anna sielusi olla tanssiva lapsi aamutuulessa… Luomis-, sovitus- ja elämäntuuli puhaltaa uusin voimin yli maailman. Kristuksen voitto kuolemasta on merkki Elämän voitosta. Pääsiäisliljat puhaltavat fanfaareja: Jeesus Kristus on noussut, Halleluja, kirkas päivä on valjennut…
Tunne
Anna tilaa hiljaiselle ilolle ja uskolle.
Katso lempeästi ja armahtavaisesti kirkkoa,
merkkiä Jumalan liitosta kanssamme.
Toiminta
Yritä teoillasi saada maailmaa lähemmäs taivasta.
Ja rukouksillasi taivasta lähemmäs maailmaa.
Mietiskely
Tartut valkoiseen Ylösnousemushelmeen ja sanot:
Jumala on aarre, Jumala on rakkaus,
Jumala on elämä, ilo ja viisaus.
” Miksi etsitte elävää kuolleiden joukosta? Ei hän ole täällä, hän on noussut kuolleista.”
”Jumala pyyhkii heidän silmistään joka ainoan kyyneleen. Kuolemaa ei enää ole, ei murhetta, valitusta eikä vaivaa… ja enkeli näytti minulle elämän veden virran, joka kristallinkirkkaana …”
Kuin rajaton maailma ja rakkaus hyvä
kuin viisauden mahti ja valo pyhä
on onni, on ilo luona Herran
Kuin kosken vaahdon pärskähdys, kuin kuovin huiluäännähdys,
kuin kotiinpaluun lämpimyys, kuin hyväily ja läheisyys,
on onni, on ilo luona Herran.
Istu rauhassa kuin olisit jo taivaassa. Raja kuoleman ja elämän, olevan ja tulevan maailman välillä on hento kuin silmänräpäys. Nykyisyydessä ikuisuus koskettaa sinua. Jumalan käsi koskettaa sinua ja kuivaa kyyneleesi…

Sinä näet valon loistavan aarteesta, joka on Jumala

Käy Valoon – ja anna sen valaista ja lämmittää sinua läpikotaisin.
Tunne
Anna tilaa hiljaisuudelle, rauhalle, joka on sielun syvyyksissä,
vaikka jotkut päivät ovatkin rauhattomia.
Toiminta
Nyt kädet tottelevat sydäntä.
Mietiskely
Tartut kultaiseen Jumalan helmeen ja sanot:
Herra siunatkoon meitä ja varjelkoon meitä.
Herra kirkastakoon kasvonsa meille ja olkoon meille armollinen.
Herra kääntäköön kasvonsa meidän puoleemme ja antakoon meille rauhan.
Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen. Aamen.
Jää ikuisista Kasvoista loistavaan valoon.
Elä elämäsi tässä valossa…
Nuuskamuikkusen kevätveisusta on nyt tullut kesävirsi:
Saata minut paratiisiin, anna uskollisten lailla
siellä, puutarhassasi, vihertää.
Anna minun rakkaudessa sinua vain palvella
ja uskollisesti ylistää.
Niin en pyydä enempää.
Aamen.
Lähde: www.rukoushelmet.net

Ei kommentteja: