WE ARE ONE

WE ARE ONE
WE ARE ONE / copyright©SeijaTuulikki (omat kuvat)
ELÄMÄNI MAAN PÄÄLLÄ MUODOSTAA HELMINAUHAN. OLEN JOKA KEHOLLISTUMISESSANI MUODOSTANUT HELMEN, JA KEHOLLISTUMA KEHOLLISTUMAN JÄLKEEN HELMENI NÄYTTÄVÄT ERILAISILTA. TÄSSÄ KEHOLLISTUMASSA MINULLE TARJOTAAN APUA, JONKA KAUTTA SAAN TÄSTÄ HELMESTÄ KAUNIIN, SÄIHKYVÄN, PYÖREÄN HELMEN, JOKA HEIJASTAA KAIKKEA KAUNISTA YMPÄRILLÄÄN OLEVAA. SEURAAN SISÄISTÄ ÄÄNTÄNI JA HERÄTÄN AIKAISEMMIN HANKKIMANI VALMIUDET KÄYTETTÄVIKSI TÄSSÄ HETKESSÄ.

VAIN MINÄ OLEN VASTUUSSA SIITÄ, MITÄ ELÄMÄSTÄNI TULEE.


LUKIJANI, OLENNAINEN OSA KOKONAISUUTTA

LUKIJANI, oleellinen osa kokonaisuutta :)

maanantai 7. kesäkuuta 2010

Aistit

"Viisi aistia ovat kuulo, näkö, tunto, haju ja maku. Kuuloaistin avulla me erotamme sanat, esimerkiksi sh......h; näköaistin avulla me havaitsemme viittaukset sekä tuntoaistin avulla me vastaanotamme ne ystävälliset tai veljelliset otteet, joista voimme tuntea toisen niin pimeässä kuin valoisassakin.

Kuulo, näkö ja tunto
Kuulo on se aisti, millä me erotamme äänet ja minkä avulla me olemme kykeneviä nauttimaan musiikin koko rakastettavasta viehätysvoimasta. Sen avulla me saamme tilaisuuden iloita sosiaalisen elämämme tuottamasta mielihyvästä ja tuoda vasta-vuoroisesti toinen toisillemme julki ajatuksiemme ja aikomuksiamme, päämääriämme ja toiveitamme; ja tällä tavoin peruste-lumme saadaan esiin kelvollisena käytettäväksi täydellä voimallaan ja pontevuudellaan. Luonnon viisas ja hyvää tekevä Luoja tarkoitti, muodostaessaan tämän aistin, että me olisimme sosiaalisia olentoja ja vastaanottaisimme suurimman ja merkityksellisimmän osan tietoisuudestamme sosiaalisessa kanssakäymisessä toinen toisiltamme. Näitä tarkoituksia varten meidät on varustettu kuulolla, jotta, järjellisten kykyjemme oikealla käyttämisellä onnellisuutemme voisi tulla täydelliseksi.

Näkö on se aisti, minkä avulla me erotamme eri kohteet ja välittömästi, ilman paikan tai tilanteen muutosta, voimme tarkkailla joukkoja taisteluryhmityksessä, mitä mahtavimpia rakenteita ja koko sitä kiehtovaa moninaisuutta, joka luonnonmaisemassa avautuu eteemme. Tämän aistin avulla me löydämme suuntamme aavoilla valtamerillä, saatamme taivaltaa maapalloa pitkin ja poikin, määrittää sen muoto ja ulottuvuudet sekä hahmotella sen minkä tahansa alueen tai ilmansuunnan".
pohdintaani

Näön avulla me mittaamme planeettojen radat ja teemme uusia löytöjä kiintotähtien piiristä. Ja vieläpä enemmän, sen avulla me havaitsemme lähimmäistemme mielenlaadun ja taipumukset, intohimot ja tunteet, vaikka he haluaisivatkin ne kätkeä. Niin että, vaikka kieli on voitu opettaa valehtelemaan ja teeskentelemään, kasvot ilmaisevat kuitenkin aina tekopyhyyden tarkkanäköisille silmille. Lyhyesti sanottuna, valonsäteet, mitkä hallitsevat tätä aistia, ovat elävän luomakunnan mitä hämmästyttävimpiä seikkoja, ja ne tekevät silmät ihmetyksemme erityisiksi kohteiksi. Kaikkine kykyineen näkö on jaloin aisteistamme. Silmien rakenne ja kaikki siihen liittyvä, ilmaisevat luonnon ihailtavaa kekseliäisyyttä suoriutuakseen erilaisista ulkoisista ja sisäisistä liikkeistään. Vaikka rakenne, mikä ilmenee erilaisten eläinten silmissä ja mikä soveltuu niiden erityiseen elämänkulkuun vaihteleekin, tämä elin osoittaa silti selvästi olevansa luomakunnan kaikkien aikaansaannosten mestariteos.
Tunto on se aisti, millä me erotamme kehon erilaiset tuntemukset, kuten: kuumuuden ja kylmyyden, kovuuden ja pehmeyden, karheuden ja sileyden. Sen avulla hahmotamme myös muotoa, kiinteyttä, liikettä ja ulottuvuutta.

Aisteista yhteisesti
Usein on vain niin, että ihmiset yleensä elävät luonnottomalla tavalla yhteisöissään - siten, että nämä aistit on saatettu melko kykenemättömiksi suorittamaan luonnollisia tehtäviään.
Näiden viiden aistin oikea käyttö tekee meidät kykeneviksi muodostamaan pätevän ja täsmällisen käsityksen luonnon toiminnoista; ja kun me pohdimme niitä kohteita, mitkä ilahduttavat aistejamme, me tulemme niistä tietoisiksi ja saamme tilaisuuden tarkkailla niitä, kunnes ne tulevat ajattelullemme tutuiksi kohteiksi.

Koko tietoisuutemme riippuu mielestä; mikä sen vuoksi voisi ollakaan oikeampi tutkimuksiemme kohde.

Tähän Jumalan runsaaseen lahjaan ihmisille, tämän koko ihmeellisen mittajärjestelmän sisältöön, meidän pitää lisätä myös muisti, mielikuvitus, vaisto, järkeily, moraalinen tietoisuus ja kaikki ne sielun toimivat kyvyt, jotka tarjoavat valtavan ja rajoittamattoman alueen filosofista tutkimusta varten, joka ulottuu pitkälle yli kyselevän inhimillisen tajunnan. Ne ovat erityisiä salaisuuksia, jotka ovat vain luonnon ja luonnon Jumalan tiedossa - Hänen, jolle me kaikki olemme kiitollisuuden velassa luomisesta, varjeluksesta ja kaikesta siunauksesta mistä saamme nauttia.

pohdintaa

Ei kommentteja: