WE ARE ONE

WE ARE ONE
WE ARE ONE / copyright©SeijaTuulikki (omat kuvat)
ELÄMÄNI MAAN PÄÄLLÄ MUODOSTAA HELMINAUHAN. OLEN JOKA KEHOLLISTUMISESSANI MUODOSTANUT HELMEN, JA KEHOLLISTUMA KEHOLLISTUMAN JÄLKEEN HELMENI NÄYTTÄVÄT ERILAISILTA. TÄSSÄ KEHOLLISTUMASSA MINULLE TARJOTAAN APUA, JONKA KAUTTA SAAN TÄSTÄ HELMESTÄ KAUNIIN, SÄIHKYVÄN, PYÖREÄN HELMEN, JOKA HEIJASTAA KAIKKEA KAUNISTA YMPÄRILLÄÄN OLEVAA. SEURAAN SISÄISTÄ ÄÄNTÄNI JA HERÄTÄN AIKAISEMMIN HANKKIMANI VALMIUDET KÄYTETTÄVIKSI TÄSSÄ HETKESSÄ.

VAIN MINÄ OLEN VASTUUSSA SIITÄ, MITÄ ELÄMÄSTÄNI TULEE.


LUKIJANI, OLENNAINEN OSA KOKONAISUUTTA

LUKIJANI, oleellinen osa kokonaisuutta :)

lauantai 25. helmikuuta 2012

Säteiden sinfonia

Luovan energian säteiden tunnetuksi tuleminen oli osa 1900-luvun vaihteen kehitystä. Nyt elämme jälleen suuren muutoksen aikaa.

Jo esim. Charles W. Leadbeater (1854-1934) on kirjoittanut säteistä. Myöhemmin mm. Alice A. Bailey (1880-1949) on kirjoittanut niistä tiibetiläisen mestarin eli D.K:n (Djwhal Kul) kanavointien perusteella. Näissä lähteissä on puhuttu seitsemästä säteestä. Niiden on kerrottu olevan ihmisiä elähdyttäviä henkisiä energioita jotka hallitsevat heidän toimintansa luontaisa laatua. Myös henkisten mestarien on sanottu työskentelevän eri säteissä.

Näitä energioita ei kyetä mittaamaan laitteilla. Tieto niistä perustuu kanavointiin ja tähän verrattaviin tapoihin. Säteitä on kuitenkin kuvailtu monipuolisesti. Tämä antaa mahdollisuuden vakuuttua niiden olemassaolosta epäsuorasti. Voimme myös kokea säteiden laatuja esim. meditaatiossa.

1970-luvun alkupuolelta alkaen n. 20 vuoden aikana on avattu viisi uutta korkeata sädettä. Tältä osin lähteenäni on Janet McCluren kirja Prelude to Ascension. Hänenkin sanotaan kanavoineen mestari D.K:ta. Jokin aika sitten on avautunut vielä lisää säteitä.

Kolme pääsädettä

Kerrotaan, että alussa oli Luoja, Jumala. Hänen olemuksensa oli ääretöntä Kirkkautta, eriytymätöntä Alkulähteen Valkeata Valoa. Luodakseen Universumin Hän lähetti itsestään liikkeelle panevan energian, ensimmäisen säteen.

Ensimmäinen säde. Tahto, voima, Aloite ja Tarkoitus. Ensimmäistä sädettä edustaa läntisessä ajattelussa Jumalan Isä-Äiti-aspekti, Intiassa Shiva. Ensimmäisellä säteellä on voima hävittää tiellään olevat esteet. Se tuottaa aloitteita jopa niin, että niiden toteuttaminen voi unohtua. Ensimmäisen säteen vaikutuksessa toimiva ihminen voisi olla hallitsija, loistava johtaja tai huonossa tapauksessa hirmuvaltias. Kaikkien seitsemän säteen energioita voi nimittäin käyttää vapaan tahdon puitteissa sekä rakentavasti että hajottavasti. Koska pelkkä aloite ei riitä, sanotaan, että ensimmäinen säde loi itsestään kaksi uutta sädettä, toisen ja kolmannen.

Toinen säde. Rakkaus ja Viisaus. Toista sädettä edustaa lännessä Jumalan Poika-Tytär-aspekti, idässä Vishnu. Kristus ja Buddha käsitetään toisen säteen olennoiksi. Tämän säteen vaikutuksessa ovat eläneet monet suuret opettajat, oppineet ja viisaat. Rakkaus on suurinta viisautta, mutta myös luja päättävyys on joskus tarpeen. Toisen säteen vähemmän onnistunutta ilmennystä voisi olla esim. liiallinen opiskelu ja teoreettisuus.

Kolmas säde. Luova äly. Tällä säteellä on suuri kestävyys ja loppuun saattamisen voima. Kolmannella säteellä on organisoinnin ja käytännöllisen toteuttamisen kyvyt. Kolmatta sädettä edustaa lännessä Jumalan Pyhä Henki -aspekti, idässä luojajumala Brahma. Nerokkaassa keksijässä voi olla vahva kolmannen säteen vaikutus. Toisaalta tämän säteen hallitessa voisi ilmetä jääräpäisyyttä tai laiskuutta.

Neljä sivusädettä

Luomiseen tarvittiin kuitenkin enemmän säteitä. Niinpä kolmannesta säteestä erottautui neljä sädettä. Nämä voi ymmärtää kolmanneen säteen alasäteiksi, jotka ovat kuitenkin itsenäisiä.

Neljäs säde. Harmonia konfliktin kautta, kauneus, fyysinen olemassaolo. Neljäs säde pyrkii harmoniaan. Se tekee sen monesti käymällä läpi ja ratkaisemalla ristiriitoja. Esiintyy kaaosta, josta syntyy rauha. Tämän säteen ominaisuuksiin kuuluu kauneus, ja se onkin monien taiteilijoiden säde. Sanotaan, että kun Luoja ryhtyi luomaan Maata, hän käytti ensin neljättä sädettä. Tämä säde tuo esiin vastuksen, jonka aine antaa hengelle. Fyysinen olemassaolo toteutuu neljännen säteen ansiosta.

Viides säde. Täsmällisen, loogisen ja tieteellisen tiedon säde. Tämä säde etsii jopa säälimättömällä tavalla ilmiöiden syvempiä syitä. Se kerää tietoa kaikesta mahdollisesta. Nykyajan tiede on seurausta viidennen säteen aktivoitumisesta. Erottelukyvyn kehittäminen kuuluu viidennen säteen tehtäviin. Lopulta tämä säde johtaa henkisen todellisuuden löytymiseen.

Kuudes säde. Omistautuminen. Tähän liittyy tottelevaisuus, idealismi, palvonta ja palveleminen. Tämä on monien uskonnollisten mystikoiden säde. Palvonnan kohde voi olla myös uskonnollinen tai muu aate. Tämä saattaa johtaa fanaattisuuteen ja väkivaltaan. Kuudennen säteen palvova rakkaus eroaa toisen säteen universaalista rakkaudesta kohdistumalla ylivertaiseen rakkauden kohteeseen.

Seitsemäs säde. Tranmutaatio. Seitsemättä sädettä on perinteisesti kuvattu sanoilla seremoniallinen järjestys, rituaali ja magia. Uutena aikana nousee etualalle muuntaminen, erityisesti ns. violetin liekin avulla. Ei-toivottavana ominaisuutena voi esiintyä esim. kaavoihin kangistumista tai taikauskoa. Seitsemäs säde kokoaa tavallaan yhteen säteet 1-6. Siinä on niiden kaikkien ominaisuuksia. Se on tästä syystä myös portti, jonka kautta viime aikoina avatut uudet säteet ovat voineet tulla. Koska ensimmäinen säde on ollut liiankin voimakas, on tahto-ominaisuus tullut käyttöön yleensä muiden säteiden, erityisesti seitsemännen säteen kautta. Seitsemännessä säteessä esiintyy tahto rakentaa ja säilyttää järjestynyt maailma. Ensimmäinen säde on valmis purkamaan vanhan ja aloittamaan alusta.

Säteiden värit

Säteisiin liitetään usein tunnusvärejä. Eri lähteet eivät tosin puhu niistä täysin yhtäpitävästi. Mestari D.K:n mukaan säteiden värit ovat 1. punainen, 2. sininen, 3. keltainen, 4. vihreä, 5. oranssi, 6. indigo, 7. violetti. Mestari Hilarion ilmoittaa säteiden 4. ja 5. värit toisinpäin: 4. oranssi ja 5. vihreä. Asia monimutkastuu, jos tarkastellaan säteisiin liittyviä ns. enkelivärejä. Nämä ovat 1. sininen, 2. keltainen, 3. vaaleanpunainen, 4. valkoinen, 5. vihreä, 6. purppura ja kulta, 7. violetti.

Voi olla, että säteiden värit riippuvatkin katsojasta. Toisaalta mestari Hilarionin mukaan näkyvän valon aallonpituudet toimivat säde-energioita maailmaan tuovina kantoaaltoina. Mestari D.K:n ilmoittamat värit antavat vihjeen siitä, miten sivusäteet ovat syntyneet pääsäteistä: Oranssi syntyy punaisesta ja keltaisesta, tieto tahdosta ja käytännöllisyydestä. Vihreä syntyy sinisestä ja keltaisesta, harmonia rakkaudesta ja luovuudesta. Indigo oon sinistä, jota punainen tummentaa, omistautuminen on rakkautta, jonka tahto suuntaa. Violetti syntyy punaisesta ja sinisestä, joita keltainen vaalentaa. Magia kokoaa tahdon, viisauden ja luovuuden.

Viisi uutta sädettä

Kun Maa nyt valmistautuu uuteen aikakauteen, on Maalle ja ihmiskunnalle avattu uusia säteitä, joiden tarkoitus on tehdä korkeammalle tasolle nousu mahdolliseksi. Viisi uutta sädettä koostuvat sopivina yhdistelminä seitsemästä säteestä yhdessä Alkulähteen Valkoisen Valon kanssa. Valkea Valo tuo kaikkiallisuuden energian ja kohottaa uudet säteet korkeammalle tasolle. Se antaa niiden väreihin hehkua ja loistavuutta. Viisi uutta sädettä voidaan ymmärtää setsemännen säteen alasäteiksi samoin kuin säteet 4-7 olivat kolmannen säteen alasäteitä.

Kahdeksas säde. Puhdistaminen. Tämä säde on yhdistelmä neljästä, seitsemättä ja viidettä sädettä ja Valkeata Valoa. Se väri on hehkuva valko-viher-violetti. Kahdeksas säde puhdistaa fyysiseltä tasolta alkaen tunne- ja mentaalikehoihin asti. Se tekee sen ilolla. Tämä saattaa hämmästyttää ihmisen persoonallisuutta, joka on ehkä tottunut ajattelemaan puhdistustyön olevan raskasta.

Yhdeksäs säde. Ilo. Tässä säteessä yhdistyvät toinen ja ensimmäinen säde sekä Valkea Valo. Sen väri on, ehkä yllättäen, hehkuva sinivihreä. Tämä säde jatkaa puhdistamista yhä korkeammalle olemassaolon tasoille ja avaa kosketusta sielutasoon ja yksilön korkeampiin kykyihin. Tämä tapahtuu ilolla. Yhdeksäs säde antaa aavistuksen yksilön ns. valokehosta. Valokeho on tila, jossa ihmisen jumalallinen malli on tullut todeksi hänen olemuksessaan. Yhdeksäs säde tuo esiin sen, että valokehon laskeutuminen fyysiselle tasolle asti on mahdollista. Kymmenes säde avaa portit sen kokemiseen.

Kymmenes säde. Valokeho. Tämä säde koostuu ensimmäisestä, toisesta ja kolmannesta säteestä ja Valkeasta Valosta. Sen väri on loistava helmiäinen. Valokeho sisältää yksilön korkeamman olemassaolon mahdollisuudet, ja kymmenes säde valmistaa häntä kohtaamaan ne. Se avaa oven sielutasolta monadin tasolle. Kymmenes säde tasapainottaa ihmisen olemusta, kuten esim. hänen maskuliinista ja feminiinistä puoltaan. Mestari D.K:n mukaan valokeho ei ole milloinkaan aikaisemmin voinut ilmentyä fyysisellä tasolla. Tämän on tarkoitus tulla mahdolliseksi kymmenennen säteen avulla.

Yhdestoista säde. Palvelus. Tämä säde on yhdistelmä toista, viidettä ja ensimmäistä sädettä ja Valkeata Valoa. Sen väri on hehkuva vaaleanpunainen, jossa on mukana oranssia. Tämän säteen sanotaan olevan silta uuteen aikaan ja ihmiskunnan seuraavalle kehitystasolle. Tuolla tasolla palveleminen on itsestäänselvyys. Yhdestoista säde poistaa viimeisetkin esteet korkeamman kehityksen tieltä. Se luo tasapainoa. Se korostaa vapaan tahdon merkitystä ja ihmisen vastuuta maailman tapahtumista.

Kahdestoista säde. Kultainen säde. Tässä yhdistyvät säteet 1-11 ja Valkea Valo. Yhdistelmässä säteiden määrät eivät ole tasasuuruisia, vaan ne on suunniteltu sopiviksi Maan ja ihmiskunnan tarpeisiin. Sama koskee muitakin uusia säteitä. Kahdennentoista säteen väri on hehkuva kulta. Kahdestoista säde on tavallaan palkinto ihmikunnan tekemästä työstä. Se heijastaa Alkulähteen siunaavaa Valkoista Valoa. Kultaväri muokkaa sitä jonkin verran, mikä tekee sen paremmin ihmisten tavoitettavaksi. Kahdestoista säde kutsuu meitä Kristus-tietoisuuteen. Tämä säde on peili, joka heijastaa valoa kaikkeen. Se nostaa esiin pimennossa olleita asioita ja kohottaa ne valoon. Se tuo Uuden Ajan todellisuudeksi.

Teksti: Seppo Ilkka
Julkaistu  Ultra-lehdessä (7-8/2009) 


Vanhan teosofisen tradition mukaan oli seitsemän Luojan energiasädettä, ja noin 30 vuotta sitten alkaneen avautumisen jälkeen 12. Luojan energiasäteet ovat kiinnostaneet Seppoa siitä lähtien, kun hän luki niistä ensimmäisen kerran 1970-luvulla C. W. Leadbeaterin kirjasta Mestarit ja Polku. Viime aikoina on tullut tietoon, että säteitä on tullut edelleen lisää Maan ja sen ihmiskunnan tavoitettaviksi. Seppo käsitellyt em. aihetta kahdessa kirjoituksessa Minä Olen -lehden numeroissa 5-6/2007.

Ei kommentteja: