WE ARE ONE

WE ARE ONE
WE ARE ONE / copyright©SeijaTuulikki (omat kuvat)
ELÄMÄNI MAAN PÄÄLLÄ MUODOSTAA HELMINAUHAN. OLEN JOKA KEHOLLISTUMISESSANI MUODOSTANUT HELMEN, JA KEHOLLISTUMA KEHOLLISTUMAN JÄLKEEN HELMENI NÄYTTÄVÄT ERILAISILTA. TÄSSÄ KEHOLLISTUMASSA MINULLE TARJOTAAN APUA, JONKA KAUTTA SAAN TÄSTÄ HELMESTÄ KAUNIIN, SÄIHKYVÄN, PYÖREÄN HELMEN, JOKA HEIJASTAA KAIKKEA KAUNISTA YMPÄRILLÄÄN OLEVAA. SEURAAN SISÄISTÄ ÄÄNTÄNI JA HERÄTÄN AIKAISEMMIN HANKKIMANI VALMIUDET KÄYTETTÄVIKSI TÄSSÄ HETKESSÄ.

VAIN MINÄ OLEN VASTUUSSA SIITÄ, MITÄ ELÄMÄSTÄNI TULEE.


LUKIJANI, OLENNAINEN OSA KOKONAISUUTTA

LUKIJANI, oleellinen osa kokonaisuutta :)

perjantai 6. elokuuta 2010

Planeetat

 http://wapedia.mobi/fi/Planeetta


Aurinkokuntamme planeetat


Aurinko ja sitä kiertävät planeetat ja muut kappaleet muodostavat aurinkokunnan. Aurinkokuntamme planeetat ovat Merkurius, Venus, Maa, Mars, Jupiter, Saturnus, Uranus ja Neptunus. Aikaisemmin planeettojen joukkoon luokiteltiin myös Pluto.

Planeetat ovat tähteä kiertäviä erikokoisia kappaleita. Esimerkiksi Maa kiertää Aurinkoa, Maa on siis planeetta. Meidän aurinkokunnassamme on 8 planeettaa: Merkurius, Venus, Maa, Mars, Jupiter, Saturnus, Uranus ja Neptunus. Aurinkoa kuitenkin kiertää myös muita kappaleita, joita ei sovi sekottaa planeettoihin. Esimerkiksi komeetat eivät ole planeettoja. Myöskään kuita ei sovi sekoittaa planeettoihin, sillä kuut kiertävät planeettoja, planeetat tähtiä.

Planeetta, kääpiöplaneetta ja asteroidi

Aurinkoa kiertää myös muunlaisia planeettamaisia asioita, kuten kääpiöplaneettoja ja asteroideja. Ne eivät kuitenkaan ole planeettoja, sillä liian pieniä asteroidimaisia kappaleita ei luokitella planeetoiksi. Pluton planeettaudesta on kiistelty, sillä se oli jotakin planeetan ja asteroidin väliltä. Siksipä sen nimike on nykyään kääpiöplaneetta.

Sisä- ja ulkoplaneetat 

Merkurius, Venus, Maa ja Mars kiertävät aurinkoa suhteellisen lähellä ja saavat runsaasti valoa ja lämpöä auringosta. Tämän ansiosta Maassa voi elää vihreitä, yhteyttäviä kasveja, jotka tuottavat ruokaa ja happea. Ilman niitä ympärillämme näkyvä elämä ei olisi mahdollista.
Sen sijaan asteroidivyöhykkeen tuolla puolella olevat ulkoplaneetat, Jupiter, Saturnus, Uranus ja Neptunus, ovat hyvin kaukana. Niiden pinnalta katsoen aurinko näkyy tähdenkaltaisena ja lämmittää hyvin heikosti. Niiden kierros Auringon ympäri kestää useita Maan vuosia. Voit katsoa mikä ikäinen olisit toisella planeetalla vierailemalla Planeetat-sivulla.
 

Ei kommentteja: