WE ARE ONE

WE ARE ONE
WE ARE ONE / copyright©SeijaTuulikki (omat kuvat)
ELÄMÄNI MAAN PÄÄLLÄ MUODOSTAA HELMINAUHAN. OLEN JOKA KEHOLLISTUMISESSANI MUODOSTANUT HELMEN, JA KEHOLLISTUMA KEHOLLISTUMAN JÄLKEEN HELMENI NÄYTTÄVÄT ERILAISILTA. TÄSSÄ KEHOLLISTUMASSA MINULLE TARJOTAAN APUA, JONKA KAUTTA SAAN TÄSTÄ HELMESTÄ KAUNIIN, SÄIHKYVÄN, PYÖREÄN HELMEN, JOKA HEIJASTAA KAIKKEA KAUNISTA YMPÄRILLÄÄN OLEVAA. SEURAAN SISÄISTÄ ÄÄNTÄNI JA HERÄTÄN AIKAISEMMIN HANKKIMANI VALMIUDET KÄYTETTÄVIKSI TÄSSÄ HETKESSÄ.

VAIN MINÄ OLEN VASTUUSSA SIITÄ, MITÄ ELÄMÄSTÄNI TULEE.


LUKIJANI, OLENNAINEN OSA KOKONAISUUTTA

LUKIJANI, oleellinen osa kokonaisuutta :)

sunnuntai 3. toukokuuta 2009

Energiaoppi

YIN-YANG
YIN ja YANG kuvaa vastakkaisia voimia, mutta ne ovat toisiaan täydentäviä. YIN saa voimansa maasta - YANG saa voimansa taivaasta. Meridiaanit jaetaan myös energiakulkunsa mukaisesti YIN ja YANG meridiaaneiksi.


Yinin ja Yangin laki
Kaikki energia ja kaikki elämä ovat lähtöisin alkuenergioiden Yinin ja Yangin yhteistoiminnasta. Kiinalaisen luonnonfilosofian mukaan alkuvoiman liikkeestsä syntyy Yang. Liikkeen pysähdyttyä seuraa hiljaisuus, josta saa alkunsa Yin. Yang Yangissa on tuli, Yin Yinissä on vesi, Yang Yinissä saa aikaan metallin, Yin Yangissa puun. Maa on kaiken keskellä ja hallitsee neljää ilmansuuntaa. Puhdas Yin on pohjoisessa, se luo kylmyyden ja veden. Etelää hallitsee puhdas Yang, joka tuottaa tulen ja lämmön. Idässä Yang joutuu liikkeeseen, ja niin kehittyvät tuuli ja puu; lännessä Yin pysähtyy ja tiivistyy, saa aikaan kuivuuden, josta syntyy metalli. Keskustassa Yin ja Yang sekoittuvat keskenään, ja niistä kehittyy kosteus ja syntyy maa. Yangilla on tajunta mutta ei muotoa, Yinillä on muoto ilman tajuntaa. Siksi Yang käyttää Yiniä hahmonaan. Niin kauan kuin Yin ja Yang pysyvät yhdessä, on elämää. Kun nämä alkuenergiat eroavat, Yang nousee maailmankaikkeuteen ja jäljelle jää Yin, eloton materia. Yang ja Yin ovat keskenään jatkuvassa vuorovaikutussuhteessa; Yang saa Yinin elämäään, elävä ja toimiva Yin tuottaa Yangia, ja siten elämän jatkuvuus on mahdollista. Toisin sanoen energiaa virtaa avaruudesta maahan ja elävöittää sen. Pysyäkseen hengissä elävä materia tuottaa itse energiaa, se on aineenvaihdunnan, hengityksen ja ruoansulatuksen tehtävä. Tähän perustuu kiinalainen fysiologia. Periaatteessa se vastaa länsimaista käsitystä ruumiin ja sielun yhteydestä. Mikään elävä ei koskaan voi olla yksinomaan Yin tai Yang. Mutta näiden alkuenergioiden tärkeysjärjestys on suhteeellinen ja riippuu siitä, miltä kannalta asiaa kulloinkin katsotaan. Kokonaisuutena ottaen esim. mies on Yang ja nainen Yin. Vartalossa taas erotetaan oikealla puolella oleva Yin-alue ja vasemmalla Yang-alue, selkä on Yangin ja rinta ja vatsa ovat Yinin aluetta.


Lähde:
Gerhard Leibold: Tee-se-itse Akupainelu - kirja

Ei kommentteja: