WE ARE ONE

WE ARE ONE
WE ARE ONE / copyright©SeijaTuulikki (omat kuvat)
ELÄMÄNI MAAN PÄÄLLÄ MUODOSTAA HELMINAUHAN. OLEN JOKA KEHOLLISTUMISESSANI MUODOSTANUT HELMEN, JA KEHOLLISTUMA KEHOLLISTUMAN JÄLKEEN HELMENI NÄYTTÄVÄT ERILAISILTA. TÄSSÄ KEHOLLISTUMASSA MINULLE TARJOTAAN APUA, JONKA KAUTTA SAAN TÄSTÄ HELMESTÄ KAUNIIN, SÄIHKYVÄN, PYÖREÄN HELMEN, JOKA HEIJASTAA KAIKKEA KAUNISTA YMPÄRILLÄÄN OLEVAA. SEURAAN SISÄISTÄ ÄÄNTÄNI JA HERÄTÄN AIKAISEMMIN HANKKIMANI VALMIUDET KÄYTETTÄVIKSI TÄSSÄ HETKESSÄ.

VAIN MINÄ OLEN VASTUUSSA SIITÄ, MITÄ ELÄMÄSTÄNI TULEE.


LUKIJANI, OLENNAINEN OSA KOKONAISUUTTA

LUKIJANI, oleellinen osa kokonaisuutta :)

torstai 28. toukokuuta 2009

Viisaan Intiaanin opissa

Okla-Choctaw-intiaani Rainbow Eagle salaisuuksien pussi vyötäröllään.














Amerikan alkuperäiskansat eli eri intiaaniheimot ovat tunnettuja syvällisestä suhteestaan luontoon ja elämään. Historian saatossa koviakokeneet intiaanit nauttivat nykyän hengellisen oppaan asemasta, sillä moni kääntyy heidän puoleensa neuvojen toivossa. Myös Suomessa vieraillut Rainbow Eagle on tottunut jakamaan intiaaniviisauksiaan.


67-vuotias Okla-Choctaw-intiaani Rainbow Eagle matkustaa työkseen ympäri Pohjois-Amerikkaa ja Eurooppaa opettamassa heimonsa viisauksia luonnosta ja elämästä yleensä. Hän kertoo kasvaneensa normaalin amerikkalaispojan tavoin parikymppiseksi asti, mutta hakeutui sitten heimon vanhimpien pariin. Siitä lähtien Rainbow Eagle on omistanut elämänsä intiaanien asialle.


Hän opettaa pääasiassa heidän ajatusmaailman perustaa, eli Rauhan Kilpeä. (Katso profiili-kuvaani) Se on värikäs kuvio, johon on piirretty symbolein heidän maailmankuvan kannalta keskeiset asiat. Kuvio on jopa 2000 vuotta vanha ja alkuun se piirrettiin maahan. Myöhemmin kuvio maalattiin eläimen nahkaan ja nyt tällä vuosituhannella Rainbow Eagle´lla on siitä Power Point - esitelmä.


Rauhan Kilpi - kuvio sisältää monta tasoa ja monta ajatusta, mutta sen keskeisin seikka on kuvion ympyrämuoto. Se sulkee sisäänsä kaikki elämänmuodot ja muistuttaa intiaaneille siitä, että myös viholliset kuuluvat heidän elämäänsä.


Kuvion keskellä on myös punainen piste, jonka tarkoitus on osoittaa, että Luoja on kaiken elämän takana. Hän on luonut kaiken ja sen myötä kaikessa ympärillä olevassa on henki. Rauhan Kilpi opettaa myös mm. sen, että luontoäiti haluaa meidän kunnioittavan maailmankaikkeutta ja universumia koskevaa tietoa.


Naisena ja miehenä


- Naisenergiaa on kaikki mikä auttaa kasvamaan ja kehittymään. Siis sitä on paitsi äiti, joka kasavattaa lasta kohdussaan, myös vaikkapa mies, joka aloittaa uuden projektin. Hän on silloin luova ja antaa tilaa kasvulle itsessään eli on täynnä naiseneregiaa. Mutta jos hän haluaa saattaa projektin päätökseen, se vaatii päättäväisyyttä eli miesenergiaa.


Intiaanit ajattelevat ihmisiä nais- ja miesenergian muodostamina kokonaisuuksina.


- On tärkeää muistaa, että jokainen ihminen on osaltaan sekä mies että nainen. Intiaanit ajattelevat niin, että meillä on useita elämiä aikaa tasapainottaa näitä puolia itsessämme. Ja aina tulee aikoja, jolloin tarvitsee enemmän juuri maskuliinista tai feminiinistä puolta itsestään. Tärkeintä kuitenkin olisi pyrkiä näiden puolien tasapainoon, Rainbow Eagle pohtii.


Menneisyyden painolasti


- Menneisyyttä pitää kunnioittaa, mutta siitä pitää myös osata päästää irti. Usein erityisesti naiset pitävät kiinni menneiden tapahtumien painolastista ja elämä käy raskaaksi.


- Meillä on vyötäröllä tällainen nahkainen pussi, jota kutsumme salaisuuksien pussiksi. Sinne me sijoitamme menneisyyden tapahtumat, joiden merkitystä emme ole vielä ymmärtäneet. Me siis suhtaudumme kunnioituksella menneisyyteen, mutta emme piehtaroi siinä. Jos myöhemmin haluamme, voimme palata pussissa oleviin muistoihimme ja niiden opetuksiin. Rainbow Eagles kertoo.


Tartu hetkeen


Navaho-intiaaneilla on sanonta, joka kuvaa kuinka näen kauneutta edessäni, näen sitä takanani ja oikealla ja vasemmalla, alapuolellani, yläpuolellani - kävelen siis kauneudessa. Tällaista hetkessä nauttimista elämän pitäisi olla.


Lähde: Okla-Choctaw-intiaani Rainbow Eagle
Intiaanit  

Ei kommentteja: