WE ARE ONE

WE ARE ONE
WE ARE ONE / copyright©SeijaTuulikki (omat kuvat)
ELÄMÄNI MAAN PÄÄLLÄ MUODOSTAA HELMINAUHAN. OLEN JOKA KEHOLLISTUMISESSANI MUODOSTANUT HELMEN, JA KEHOLLISTUMA KEHOLLISTUMAN JÄLKEEN HELMENI NÄYTTÄVÄT ERILAISILTA. TÄSSÄ KEHOLLISTUMASSA MINULLE TARJOTAAN APUA, JONKA KAUTTA SAAN TÄSTÄ HELMESTÄ KAUNIIN, SÄIHKYVÄN, PYÖREÄN HELMEN, JOKA HEIJASTAA KAIKKEA KAUNISTA YMPÄRILLÄÄN OLEVAA. SEURAAN SISÄISTÄ ÄÄNTÄNI JA HERÄTÄN AIKAISEMMIN HANKKIMANI VALMIUDET KÄYTETTÄVIKSI TÄSSÄ HETKESSÄ.

VAIN MINÄ OLEN VASTUUSSA SIITÄ, MITÄ ELÄMÄSTÄNI TULEE.


LUKIJANI, OLENNAINEN OSA KOKONAISUUTTA

LUKIJANI, oleellinen osa kokonaisuutta :)

lauantai 20. helmikuuta 2010

Ei haluta nähdä / INVERE

Mitä on analyyttinen trilogia?


Integraalinen psykoanalyysi eli analyyttinen trilogia on kansainvälinen psykoterapia ja sosiologian koulukunta. Sen on perustanut brasialainen psykoanalyytikko, filosofi ja sosiologi Norberto R.Keppe (s.1927).


Menetelmää käytetään psyykkisten ja psykosomaattisten ongelmien ja sairauksien käsittelyyn sekä kehittämään yhteistyökykyä, toiminnallisuutta ja yhteiskuntarakennetta. Pyrkimyksenä on tiedostaa elämänasenteita, ajatuksia ja tunteita. Triologia merkitsee kolmen tekijän muodostamaa kokonaisuutta: tieteen, filosofian ja teologian, joita ihmisesssä vastaavat toiminta, järki-ajatus, tunne.


Toiminta / Tiede
Järki,Ajatus/Filosofia
Tunne / Teologia


Kokonaisvaltainen ihmiskuva


Ihminen on tunteen, ajattelun ja toiminnan muodostama kokonaisuus. Keppen mukaan ihmisen perusolemus (essenssi) on toimintaa hyvyydessä, kauneudessa ja totuudessa. Ihminen ei kuitenkaan ole enää täydellinen olemassaolon (eksistenssi) tasolla. Ihmisellä on vapaa tahto valita: hän voi joko hyväksyä tai kieltää alkuperäisen olemuksensa. Ihminen estää ja rajoittaa todellista olemustaan psykopatologisilla asenteillaan: kateus, suvaitsemattomuus, ylimielisyys, itsekkyys jne. Ihminen ei tunne sisintään. Tietoisuus valaisee ihmisen sisintä ja auttaa häntä pääsemään yhteyteen sisimpänsä kanssa.


Ihminen on triloginen olento, jonka perusta on RAKKAUS. Torjuessaan RAKKAUDEN ihminen ajattelee ja toimii sairaasti ja tuhoaa omaa terveyttään ja yhteiskunnan hyvinvointia. Ihmisen alun perin terve perusta on vääristynyt hänen INVERTOITUNEEN tahdon käyttönsä vuoksi. (Norberto R.Keppe Kirkastuminen)


Vastoin yleistä uskomusta TAHTO ei ole myönteinen ominaisuus ihmisessä. Koska se on yleensä INVERTOITUNUT, se johtaa ihmisen valitsemaan sellaista, mikä on hänelle vahingollista, ja hylkäämään sen, mikä olisi hänelle hyväksi.


TAHDON oikea käyttö
Tahdon oikeaa käyttöä on hyvän, kauniin ja totuudellisen todellisuuden hyväksyminen.


RAKKAUS
Rakkaus on ainoa todellinen tunne ja siihen sisältyy sen hyväksyminen, mikä on olemassa itsestään, siis sen, mikä on hyvää, kaunista ja totta.


TOIMINTA
Kaiken elämän perustana on hyvä, kaunis ja totuudellinen toiminta, siis puhdas toiminta.


SISÄISTÄMINEN
Sisäistäminen merkitsee ulkoisen todellisuuden käyttämistä Peilinä, jotta paremmin ymmärtäisi sitä, mitä on ihmisen sisimmässä (ajatuksia, tunteita, tietoisuutta, intuitiota, emootioita jne.)


PSYKOSOSIAALINEN ONGELMA
Yhteiskuntajärjestelmä perustuu invertuneisiin lakeihin ja filosofioihin, jotka aiheuttavat ihmiselle paljon vahinkoa. Ongelman juuri on niiden kateus ja inversio, jotka käyttävät taloudellista valtaa, sillä he ylläpitävät lakejaja yhteiskunnan rakennetta.


MATEMATIIKKA
Matematiikka on otettu tieteen perustaksi, ja se on kääntänyt ihmisen pois todellisuudesta. Taitteita taas halveksitaan, vaikka juuri ne voisivat johtaa ihmisen takaisin todellisuuteen. Yhteiskunnan inversiot on korjattava, jotta näihin ongelmiin voitaisiin löytää ratkaisu.


" Rakkaus on samaa kuin totuus: tämä yksi ainoa asia säteilee kaikkeen muuhun. RAKKAUS on ELÄMÄN LÄHDE ja myös sen päämäärä. Kaikik olemassaoleva tulee RAKKAUDESTA, joka vetää koko ihmiskuntaa puoleensa jättimäismäisen magneetin tavoin."
Norberto R. Keppe Vapautus kirja


Psykopatologian syitä


KATEUS
Kateutta (brasiliaksi -inveja, englanniksi - envy) merkitsevä sana tulee latinan sanasta INVERE, joka markitsee saamaa kuin EI HALUTA NÄHDÄ.


Kateudessaan ihminen ei halua nähdä tai aistia mitään, mikä on hyvää, kaunista tai totuudellista.


Hän ei halua iloa ja rikkautta. Haän ei halua nähdä mahdollisuuksia ja kehitystä. Hän ei halua hyväksyä RAKKAUTTA ja TODELLISUUTTA. Koska hän ei halua nähdä hyvää, hän reagoi yrittämälllä estää ja tuhota sitä.


KATEUS on elämänasenne, joka kohdistuu kaikkeen, mikä on olemassa, sekä ulkoiseen että omaan itseen, omiin kykyihin ja mahdollisuuksiin.


Kateus on estämistä ja tuhoamista. Kateellinen ei halua itselleen kadehtimaansa asiaa. Hän haluaa vain, ettei toisillakaan olisi mitään hyvää tai menestystä.


Kateellinen ei pidä elämästä ja ihmisistä.
Kateellinen ei hyväksy sitä, mitä elämä tarjoaa.
Kateellinen saa mielihyvää tuhoavasta asenteesta.


INVERSIO
Ihminen havaitsee todellisuuden käänteisellä tavalla


Hyvä ei kestä kauan
Paha on vahvempi kuin hyvä
Totuus on vahingollista
Rakkaus tuottaa kärsimystä
Pehmeys on heikkoutta
Rehellisyys on lapsellista
Aggressiivisuus on tehokasta
Auttaminen merkitsee menetystä
Laiskuus on miellyttävää
Juominen ja tupakointi on vapautta


Ihmisen toimintaa johtaa sisäisen INVERSIO, nurinpäin kääntynyt tunnemaailma eikä järki. Siksi ihminen vastustaa tunteen tasolla hyvää ja nauttii siitä, mikä on epäterveellistä. Taustalla on aina kateus.


TIETOISUUDEN TORJUNTA
tarkoittaa ihmisen asennetta kätkeä, tukahduttaa tai kieltää TIETOISUUTENSA.

Ei kommentteja: