WE ARE ONE

WE ARE ONE
WE ARE ONE / copyright©SeijaTuulikki (omat kuvat)
ELÄMÄNI MAAN PÄÄLLÄ MUODOSTAA HELMINAUHAN. OLEN JOKA KEHOLLISTUMISESSANI MUODOSTANUT HELMEN, JA KEHOLLISTUMA KEHOLLISTUMAN JÄLKEEN HELMENI NÄYTTÄVÄT ERILAISILTA. TÄSSÄ KEHOLLISTUMASSA MINULLE TARJOTAAN APUA, JONKA KAUTTA SAAN TÄSTÄ HELMESTÄ KAUNIIN, SÄIHKYVÄN, PYÖREÄN HELMEN, JOKA HEIJASTAA KAIKKEA KAUNISTA YMPÄRILLÄÄN OLEVAA. SEURAAN SISÄISTÄ ÄÄNTÄNI JA HERÄTÄN AIKAISEMMIN HANKKIMANI VALMIUDET KÄYTETTÄVIKSI TÄSSÄ HETKESSÄ.

VAIN MINÄ OLEN VASTUUSSA SIITÄ, MITÄ ELÄMÄSTÄNI TULEE.


LUKIJANI, OLENNAINEN OSA KOKONAISUUTTA

LUKIJANI, oleellinen osa kokonaisuutta :)

perjantai 5. helmikuuta 2010

Pihlaja on Elämän puu


Francis Joy englantilainen, druidi ja shamaani kertoo seuraavaa...


Puulta pitää pyytää lupa oksan katkaisemiseen, Joy painottaa. Mutta mistä tietää saaneensa luvan? Entä sattuuko puuta?
- Puuta tulee lähestyä hitaasti, pysähtyä vähän matkan päähän ja esittää kysymyksensä. Tämän jälkeen mennään puun luo ja tunnustellaan, miltä puun energia tuntuu, onko se myötämielinen. Tunteen kyllä huomaa, ja sitä kannattaa kuunnella. Minua puraisi kerran ohdake, joka ei pitänyt tungettelustani.


Puun henget äityvät toisinaan vihamielisiksi, jos puu on vahingoittunut. Ohdake taas saattaa olla epäystävällinen aivan luonnostaan. Oksaa katkaistaessa puun satuttamisen voi välttää.


- Halutessaan voi saapua paikalle edellisenä päivänä ja pyytää saada katkaista oksa seuraavana päivänä. Näin puulla on aikaa vetää elinvoimansa oksasta. Joy Druidi voi myös toivoa, että puu jättää elinvoimansa oksaan, tällöin oksa on elävää puuta, joka sisältää puun hengen.


Lähde: MTV 3 Helmi Kuudes aisti 02.02.2010


Kuvassa on
Karsikkopuu 1800-luvulta Pyhäkankaan karsikkometsässä.


Karsikko tarkoittaa puuta, jonka runkoon on tehty vainajia koskevia merkintöjä. Karsikkoa varten valittiin tanakka petäjä - ei koskaan lehtipuuta - jonka kuivat oksat karsittiin ja tuoreet jätettiin.


Puut, pyhät veljemme


Metsän ja ihmiskunnan, puun ja ihmisen välillä vallitsee syvä yhteys.


Korkealle latvansa kurottava puu on ollut ympäröivää luontoa kunnioittavan suomalaisen taivasyhteys. Sen olemus vertautuu ihmiskehoon. Puun juuret ovat syvällä maassa - aivan kuten meilläkin. Runko seisoo tukevasti maan pinnalla ja oksat ovat yhteydessä tuntoaistiin, lähettäen ja vastaanottaen viestejä. Myös puut hengittävät ja tekevät siten elämän planeetallamme mahdolliseksi.


Metsät ovat maapallon keuhkot ja hengitys on äitimme. Ihmisen ja puun kohtalonyhteys on siksi jatkunut kautta aikojen. Sen mitä teemme metsillemme, teemme itsellemme.


Puut kommunikoivat keskenään ja lintujen kanssa. jos johonkin puuhun iskee tuholainen, puu lähettää siitä tiedot usean kymmenen metrin säteellä ympäröiville puille. Ne alkavat erittää lehdilleen kitkerää ainetta, joka karkottaa tuholaisen tiehensä. Kun koivussa on pistiäisen toukkia, puu lähettää avunpyynnön linnuille joko erittämällä hiilivety - yhdisteitä tai muuttamalla lehtiensä väriä.


Puiden energiaa käytettiin parantamiseen. Puiden on tiedetty ottavan ihmisen kivut ja vaivat omakseen, ja erityisen voimallisten puiden luokse on tultu hammassärkyjen ja muiden vaivojen kanssa pitkien matkojen takaa. Kun ihotautia poteva hieroi itseään puuta vasten, se otti sairauden itseensä ja kasvatti runkoonsa pahkan.


Puut ovat kuin persoonallisia eläviä olentoja, jotka tuntuvat ajatusten tasolla aivan kuin juttelevan, kun maltat hiljentyä kuuntelemaan puun puhetta. Hiljentyessä puun äärelle tai halaamalla puuta tuntee, miten se auliisti luovuttaa energiaansa. Sen vaikutuksesta ajatukset selkenevät, mieli virkistyy, keho voimistuu ja syntyy uusia oivalluksia.


Lähde: MTV 3, Helmi Kuudes aisti

Ei kommentteja: