WE ARE ONE

WE ARE ONE
WE ARE ONE / copyright©SeijaTuulikki (omat kuvat)
ELÄMÄNI MAAN PÄÄLLÄ MUODOSTAA HELMINAUHAN. OLEN JOKA KEHOLLISTUMISESSANI MUODOSTANUT HELMEN, JA KEHOLLISTUMA KEHOLLISTUMAN JÄLKEEN HELMENI NÄYTTÄVÄT ERILAISILTA. TÄSSÄ KEHOLLISTUMASSA MINULLE TARJOTAAN APUA, JONKA KAUTTA SAAN TÄSTÄ HELMESTÄ KAUNIIN, SÄIHKYVÄN, PYÖREÄN HELMEN, JOKA HEIJASTAA KAIKKEA KAUNISTA YMPÄRILLÄÄN OLEVAA. SEURAAN SISÄISTÄ ÄÄNTÄNI JA HERÄTÄN AIKAISEMMIN HANKKIMANI VALMIUDET KÄYTETTÄVIKSI TÄSSÄ HETKESSÄ.

VAIN MINÄ OLEN VASTUUSSA SIITÄ, MITÄ ELÄMÄSTÄNI TULEE.


LUKIJANI, OLENNAINEN OSA KOKONAISUUTTA

LUKIJANI, oleellinen osa kokonaisuutta :)

torstai 30. syyskuuta 2010

Anna luonnon auttaa


LUKU 3: PUIDEN VOIMA

Kiihkeän totuuden etsimisen hiljentävät vastaukset, joiden luotettavuus on kiistämätön.

                          - Paul Tillich

Toimiessa
an valtavina antenneina maailmankaikkeuteen puut ovat vankkumattomia ilmentymiä luonnon voimasta ja kauneudesta. Pelkästään niiden läheisyys antaa meille välittömästi voimaa. Tämän perusteella olen pohtinut, voitaisiinko laatia jäsenneltyjä menetelmiä, joiden avulla pystyttäisiin saamaan vielä enemmän energiaa ja suunnata sitä ennaltavalittuihin kohteisiin. Onneksi niitä on nyt käytettävissämme. Innostus, parantuminen, virkistyminen ja valaistuminen vain muutamia mahdollisuuksia mainitakseni ovat kaikki saavutettavissamme ollessamme vuorovaikutuksessa puiden kanssa.


PUUN VOIMA

Kaikista luonnon voimanlähteistä puun kanssa käytävä vuorovaikutus on kaikkein tuloksekkainta. Pelkästään se, että katsomme jotain upeaa puuta etäisyyden päästä, voi antaa meille lisää energiaa, ja puun koskettaminen on sitäkin virkistävämpi kokemus. Puun Voima -vuorovaikutusmenetelmä perustuu juuri tuohon lähtökohtaan. Helposti hallittavat viisi askelta edellyttävät ensin sitä, että luot itsellesi päämäärän ja valitset sitten puun, joka näyttää sopivan parhaiten sen saavuttamiseen. Puusta tulee kasvun edistäjä ja arvokas portti menestykseen eikä se ole enää vain osa luontoa. Tässä itse menetelmä:

Askel 1: Päämäärän asettaminen

Määrittele päämääräsi ja visualisoi se mieluummin tulevaisuudessa täyttyväksi todellisuudeksi kuin että ajattelisit sitä pelkkänä mahdollisuutena. Vahvista omin sanoin päätöksesi saavuttaa tavoitteesi. Yksinkertaisin vahvistus on hyvin usein kaikkein tehokkain. Toteamalla pelkästään "Minä saavutan tämän päämäärän" asetat vahvan pohjan onnistumisellesi.

Askel 2: Valitse puu

Valitse sellainen puu, joka viehättää sinua henkilökohtaisesti ja joka näyttää sopivan hyvin asettamaasi päämäärään.

Askel 3: Kiinnitä huomiosi puuhun

Aseta aivan aluksi kätesi lähelle puun runkoa, mutta kuitenkin niin, ettet kosketa sitä. Vahvista jälleen päämääräsi kuten teit ensimmäisessä vaiheessa ja siirrä sitten kätesi koskettamaan puun runkoa. (Huomaa: Voit valita tässä vaiheessa antavasi puulle nimen käyttämällä vapaasti mielikuvitustasi tai lausumalla vain yksinkertaisesti sanan "puu" ja antamalla nimen tulla esiin. Tällä tavalla voit sysätä liikkeelle alitajuisen prosessin, joka rikastuttaa vuorovaikutustasi valitsemasi puun kanssa.)

Askel 4: Visualisointi ja Vahvistus

Kosketa käsilläsi edelleen puun runkoa ja ajattele sen olevan yhteytesi luonnon voimiin. Visualisoi uudelleen mielessäsi päämääräsi ja luota siihen, että tavoitat sen. Jos päämääräsi liittyy esimerkiksi terveydentilaasi, kuvittele kääriytyväsi tervehdyttävään hehkuun ja vahvista se toteamalla: "Olen täynnä terveyttä ja elinvoimaa." Jos päämääräsi liittyy kehosi kunnon kohenemiseen ja nuorentumiseen, visualisoi itsesi nuoruuteesi ja sano: "Olen tällainen." Jos tavoitteesi on menestyä työssäsi, visualisoi itsesi työskentelemässä toivomallasi alalla ja sano: "Tulen menestymään urallani." Vie sitten mielikuvitusmatkasi vieläkin pidemmälle mikäli mahdollista ja liitä siihen valitsemasi puu. Jos päämääräsi on esimerkiksi voittaa jokin sinua sitkeästi vaivannut pelko, kuvittele lintua, joka lähtee lentoon puun oksalta ja kantaa mukanaan tuota pelkoa ja kaikkia siihen liittyviä oireita. Kun se kohoaa korkeuksiin, aisti pelon kaikkoaminen ja se, kuinka tuore uusi energia korvaa sen. Jos päämääräsi liittyy terveyteen ja yleiskuntoosi, kuvittele että kirkas valo on terveellistä energiaa, joka virtaa puusta käsiisi ja niistä koko kehoosi täyttäen jokaisen elimesi kunnes olet täynnä säteilevää voiman tunnetta. Päätä sitten tämä harjoitus ajattelemalla, kuinka tuo puu ottaa vastaan toiveesi ja muuttaa sen kirkkaaksi energiaksi, joka jatkaa matkaansa maailmankaikkeuteen toimimaan sinun puolestasi.


Askel 5: Harjoituksen päättäminen

Päätä tämä harjoitus puristamalla kätesi yhteen merkiksi siitä, että pidät puuta arvokkaana voiman lähteenä. Saadaksesi voiman virtaamaan tehokkaasti sisällesi myös myöhemmin voit käyttää tätä pientä elettä sen merkkinä tai palata puun luo ja asettaa kätesi sen päälle samalla kun visualisoit eteesi päämääräsi ja vahvistat onnistuvasi sen saavuttamisessa.

Kuten kolmannessa vaiheessa todettiin, voit halutessasi nimetä puun käyttämällä vapaasti virtaavia mielikuvia. Kun olet antanut puullesi nimen, voit laskea sen numerologisen merkityksen käyttämällä numeroihin ja aakkosiin perustuvaa avainta, jonka perusteella kullekin aakkosten kirjaimelle määräytyy oma numeronsa. ( Liitteessä on yksityiskohtaiset tiedot nimien ja päivämäärien numerologisista vastineista.)

Vaikka eri kulttuureissa ja kansanperinteissä puiden voimaannuttavat vaikutukset vaihtelevat suuresti, niin tammea ja pyökkiä pidetään yleisesti soveltuvina kaikkiin tarkoituksiin ja ne tukevat miltei jokaista päämääräämme. Ne ovat kuitenkin erityisen arvokkaita terveyteen ja vaurauteen suunnattujen tavoitteiden saavuttamisessa. Seuraavassa on muutama esimerkki muista puista ja niihin liitetyistä energiavaikutuksista:

Vaahtera ja saarni - luovuus, älykkyys ja sisäinen näkemys.
Jalava - suvaitsevaisuus, myötätunto ja ymmärtäminen.
Mänty - elinvoimaisuus ja välitön energiavirtaus.
Seetripuu - kestävyys ja suojeleminen.
Poppeli - elävöittäminen, virittäminen ja tasapaino.
Saksanpähkinäpuu ja hikkoripuu (jalopähkinäpuu) - fyysinen kestävyys ja hyvinvointi.
Magnolia - sinnikkyys ja sopeutuvaisuus.
Lännenambrapuu - nuorentumista, pitkää ikää ja parantumista.
Ginkgo, neidonheisipuu - valaistumista, hengellisyyttä ja virittäytymistä.

On jälleen tärkeätä huomata, että puiden parantava vaikutus voi vaihdella suurestikin eri kansanperinteissä. Se, että valitset puun, jota kohtaan tunnet henkilölohtaista vetovoimaa ja jonka uskot soveltuvan päämääräsi tavoittamiseen, voi olla merkittävämpi kuin se, että valitsisit perinteisen näkökulman, joka kenties rajoittaisi puun voimaa-antavien ominaisuuksien toimimista. Onneksi puiden parantava teho ei ole riippuvainen vuodenajasta.

Aluksi saattaa tuntua oudolta, että Puiden Voima -ohjelman vaikutus lisääntyy, kun sen toteuttamiseen otetaan mukaan värit. Puut näyttävät reagoivan voimakkaasti väreihin, kuten nähdään niiden lehtien värimuutoksista, jotka tapahtuvat puun kukkiessa ja kantaessa myöhemmin hedelmää. Värillisten nauhojen sitominen puunrunkojen ympärille jonkin tapahtuman juhlistamiseksi tai tavoitteen saavuttamiseksi liittyy siihen, että puut "pitävät" väreistä.

Pelkästään niin, että sallit tietyn värin kehittyvän mielesi maisemaan ollessasi vuorovaikutuksessa puun kanssa, erityisesti askeleen 4 kohdalla, voit saada parasta mahdollista ohjausta käyttäessäsi väreihin liittyvää mielikuvaharjoitusta. Ei kenties ole yllättävää se, että väreihin liittyvä mielikuvaharjoittelu on hyvin usein yhtäpitävä niiden ihmisen aurasta löytyvien erilaisten värien kanssa, jotka ympäröivät ihmiskehoa. Seuraavassa on muutamia esimerkkeja auran väreistä ja niiden vaikutuksista:

Vaaleansininen - rauhallisuutta, tasapainoa ja myönteisyyttä.
Tummansininen - henkistä vireyttä,tunne-elämän hallintaa ja kestävyyttä.
Vaaleanpunainen - herkkyyttä, ihmisystävällisyyttä ja huolenpitoa.
Vihreä - parantumista, uudistumista ja itsensä toteuttamista.
Oranssi - sitkeyttä, itsevarmuutta ja saavutuksiin pääsemistä.
Indigo - suojelua, valaistumista ja luovuutta.

Jotkut oppilaani kertoivat, että pitäessään yllään esimerkiksi tietynväristä hiuspantaa tai huivia heidän on ollut helpompi tehdä väriharjoituksia ja tämän ohjelman soveltaminen on tehostunut.

Uudistumisen ja hyvinvoinnin edistäminen on yksi Puun Voima -harjoituksen suosituimpia ja tehokkaimpia osa-alueita. Tätä päämäärää tavoiteltaessa suositellaan käytettäväksi toistuvasti puita, joilla on kiiltävät ja syvänvihreät lehdet. Vaikka kaikkiin tämän ohjelman harjoituksiin on tärkeätä soveltaa mielikuvaharjoituksia, juuri tähän se sopii erityisen hyvin. Ollessasi vuorovaikutuksessa puun kanssa kuvittele itsesi kietoutuneena nuoruuden hehkuusi, joka säteilee vihreää väriä. Se saa prosessin liikkeelle ja lisää tervehdyttävän energian virtausta olemukseesi. Säännölliset harjoitukset tuovat vaikuttavia tuloksia.

Ei kommentteja: