WE ARE ONE

WE ARE ONE
WE ARE ONE / copyright©SeijaTuulikki (omat kuvat)
ELÄMÄNI MAAN PÄÄLLÄ MUODOSTAA HELMINAUHAN. OLEN JOKA KEHOLLISTUMISESSANI MUODOSTANUT HELMEN, JA KEHOLLISTUMA KEHOLLISTUMAN JÄLKEEN HELMENI NÄYTTÄVÄT ERILAISILTA. TÄSSÄ KEHOLLISTUMASSA MINULLE TARJOTAAN APUA, JONKA KAUTTA SAAN TÄSTÄ HELMESTÄ KAUNIIN, SÄIHKYVÄN, PYÖREÄN HELMEN, JOKA HEIJASTAA KAIKKEA KAUNISTA YMPÄRILLÄÄN OLEVAA. SEURAAN SISÄISTÄ ÄÄNTÄNI JA HERÄTÄN AIKAISEMMIN HANKKIMANI VALMIUDET KÄYTETTÄVIKSI TÄSSÄ HETKESSÄ.

VAIN MINÄ OLEN VASTUUSSA SIITÄ, MITÄ ELÄMÄSTÄNI TULEE.


LUKIJANI, OLENNAINEN OSA KOKONAISUUTTA

LUKIJANI, oleellinen osa kokonaisuutta :)

perjantai 3. syyskuuta 2010

Asteroidit

Asteroidit kuvaavat henkisen kehityksen suurimpia haasteita, jotka voivat avautua vasta sitten kun planeettojen asettamat haasteet on tietoisesti otettu vastaan. Seuraavassa on Chironin ja neljän asteroidin pääperiaatteet lyhyesti selvitettynä. Todella elävää ja puhuttelevaa tietoa asteroidien mytologiasta voi lukea Marja-Liisa Niemi-Mattilan kirjasta Ajattomat arkkityypit. Tässä kuitenkin vähän omia löytöjäni.

Chiron, haavoittunut parantaja

Chiron, Kentauri, edustaa kokonaisvaltaisen tiedon ja viisauden periaatetta. Chiron, arvoituksellinen sanansaattaja aurinkokunnassamme, löydettiin 1977 Saturnuksen ja Uranuksen ratojen välistä. Astronomien teorian mukaan Chiron ei ole aina kuulunut meidän aurinkokuntaamme ja joskus tulevaisuudessa se vielä palaa alkuperäiseen galaksiinsa.

Kun asteroidit toimivat transformaation välikappaleina persoonallisten planeettojen ja ulompien sosiaaliskollektiivisten planeettojen välillä, toimii Chiron siltana kollektiivisen mielen ja galaktisten ulottuvuuksien välillä. Chiron on meille linkki kommunikointiin tietoisen todellisuuden ja planeettajärjestelmämme ulkopuolella olevan älykkyyden kanssa.

Mytologiassa Chiron oli kentauri, puoliksi ihminen ja hevonen, joka liitetään shamanistiseen legendaan muodonmuuttajista. Hän tuli luonnon alkuvoimaisten henkien kuningaskunnasta ihmisten kuningaskuntaan antamaan humaanista oppia parantamisesta ja korkeammasta sivistyksestä. Hän opetti, kuinka voimme kommunikoida kehojemme solutasolla ja luonnon ehdoilla käyttäen avuksi unia, eläin ja kasvikuntaa, puita, erityisiä kiviä ja metalleja sekä eläinsymboleja. Chironin välitön vaikutus nykyaikana on nähtävissä shamanistisen tiedon elpymisenä, kokonaisvaltaisena terveydenhoitona ja sivistyksenä, jotka koetaan vallankumouksellisina perinteisessä lääketieteessä.

Chiron on myös haavoittunut parantaja, joka viestittää haavojemme parantumistapahtumasta. Tämä prosessi antaa mahdollisuuden auttaa muita heidän parantumiskriisiensä kautta. Eläytymällä toisten tuskaan Chiron syventää henkistä ymmärrystämme luonnonlaeista. Myyttisissä tarotkorteissa Liz Greene yhdistää Chironin Tietäjän (Hierophant) korttiin sisäisenä henkisenä opettajana.

Yksi vesimiehen ajan tunnusmerkkejä on luopuminen luottamuksesta ulkoisiin auktoriteetteihin ja sisäisen oppaan etsiminen. Sijaitessaan perinteisen valtakoneiston, Saturnuksen, ja sisäisen intuition, Uranuksen, välissä Chiron on läsnä aina käydessämme läpi henkisiä kriisejä, joissa sisäinen intuitiomme vaatii meitä asettamaan kyseenalaisiksi perinteiset opit ja dogmit.

Chironin aktivoituminen yksilössä toteutuu tänä päivänä vaatimuksena valmistaa ihmiskuntaa kohtaamaan universaalin, materiaalisen todellisuuden ulkopuolella olevan viisauden asettamat vaatimukset. Hänen viestinsä mukaisesti voimme luonnon valtakunnan kautta löytää avaimen, joka sallii yhteyden nykyisen kolmiulotteisen todellisuutemme ulkopuolelle.

Kartalla Chiron kuvaa kokonaisvaltaista näkökulmaa parantamiseen ja sivistykseen. Chironmainen persoonallisuus on viisas yhteydessään konkreettiseen todellisuuteen ja voi koska tahansa haastaa vakiintuneet ja rajoittuneet näkemykset. Chironin negatiivinen vaikutus ilmenee ahtaana ja rajoittuneena ymmärryksenä, dogmien ja auktoriteettien kunnioituksena, itse-epäilynä ja henkisenä levottomuutena.


Ceres


Varauksettoman rakkauden ja hyväksynnän prinsiippi Hoitaminen ja huolenpito, minä kuva, itsensä arvostaminen, itsetuntemus.

Menettämisen patologia; hylkääminen, suru, kärsiminen, viha, kiinnittyminen ja vastahakoisuus; Pyrkimys säilyttää yksin kontrolli lapsista, omaisuudesta tai asioista.

Jakamisen ja irtipäästämisen prinsiippi; Muodonmuutoksen teemat; syntyminen, kuoleminen, uudistumisen syklit, hoitotyö. Yksinhuoltajuus ja vastuu; Suhde luontoon ja maan energioihin; Kasvu, tuottavuus, työ ja tehokas toiminta; Okkulttiset teemat; kuoleman läpikäyminen, verimysteerit.

Kreikkalaiset palvoivat Cerestä (äiti maa) maanviljelyksen jumalattarena, joka työskenteli taukoamatta ruokkiakseen ja hoitaakseen maapallon ihmisiä. Cereksen side tyttäreensä Persephoneen oli niin vahva, että se muodostui pääasialliseksi suhteeksi. Kertomuksesta, jossa Pluto sieppasi Persephonen tehdäkseen tästä "Alisen maailman" kuningattaren, Cereksen surusta ja menetyksen tuskasta ja yhteyden etsimisestä lapseensa tuli entisaikojen maailman päämyytti. Tätä draamaa näyteltiin säännöllisesti useiden tuhansien vuosien ajan eleusinialaisten mysteerien vihkimysrituaalina.

Cereksen toistuvan menetyksen patologia juontaa juurensa ylikiinnittymisestä ja tarrautumisesta. Äitinä Ceres on varauksettoman rakkauden prinsiippi ylläpitäen ja huolehtien juuri luoduista elämän muodoista. Astrologisesti Ceres kuvaa niitä tapoja, miten me kohtaamme asiat jotka liittyvät itsemme arvostamiseen, itsetuntemukseen, suhteeseemme vanhempiin ja lapsiimme, kiinnittymiseen, riippuvuuteen, menetykseen, eroon, hylkäämiseen, suruun, jakamiseen, työhön ja tuottavuuteen.

Ceres merkeissä:
Ceres merkeissä kuvaa kahtatoista tapaa hoitaa. Ceres näyttää kuinka me kohtaamme tarpeemme antaa ja vastaanottaa huolenpitoa ja mitä me tarvitsemme itseltämme ja toisilta tunteaksemme olevamme varauksettomasti rakastettuja ja hyväksyttyjä.

Ceres huoneissa:
Ceres huoneissa kuvaa missä me parhaiten koemme tarpeemme antaa ja vastaanottaa huolenpitoa. Ceres kuvaa myös minkä tyyppiset kokemukset edistävät itsemme rakastamista ja hyväksymistä tai itsensä kieltämistä ja kriittisiä asenteita.

Cereksen aspektit:
Cereksen aspektit kuvaavat kuinka hoitamis-/vanhemmuus funktio voidaan yhdistää muihin persoonallisuuden alueisiin. Harmoniset aspektit kuvaavat helppoa yhdistämistä kun taas kovat aspektit kuvaavat mahdollisia konflikteja yksilön hoitamistarpeiden ja muiden psyykkisten vaatimusten välillä.


Pallas


Viisauden neitsytjumalatar Athenen nimi annettiin Ateenan kaupungille, joka oli Kreikkalaisen sivilisaation älyllinen keskus. Sodan ja voiton jumalattarena Pallas, taktiikan ja strategian mestari oli taistelussa voittamaton. Ateenan suojelijana ja vartijana Pallas käytti viisauttaan opettaakseen kansaa rauhanomaisesti sopimaan erimielisyydet ja säilyttämään laki rauhanomaisin keinoin.

Pallas omasi lukuisia lahjoja joiden avulla edisti ja lisäsi ihmisten sivistämistä. Hän keksi huilun, trumpetin, savenvalajan sorvin, ensimmäiset saviastiat, auran, haravan ja härkävaljakon. Taiteen ja käsityön jumalattarena Pallas oli taiteilijoiden, käsityöläisten, arkkitehtien ja kuvanveistäjien suojeluspyhimys. Terveyden ja parantajan jumalattarena Pallas opetti lääkinnällisiä taitoja. Käärmesymboli Pallaksen rintalaatassa kuvaa profeetallisia kykyjä ja viisautta.

Salainen perimätieto kertoo, että pienen määrän nauttiminen tietyn käärmeen myrkkyä saa aikaan jumalallisia näkyjä.

Symbolit: Pöllö, käärme, oliivipuu, kilpi ja keihäs, värttinä, aegis (rintalaatta, jossa Gorgon pää) Pallas hallitsee: Vaaka, Leijona, Vesimies.

Polariteetti: Rohkeus / pelko. Pallas kuvaa sisäistä viisautta, luovuutta ja sen todentamista tuntemalla ilmentämisen lait. Pallas hyödyntää Venuksen seksuaalista, uutta luovaa energiaa saadakseen aikaan älyllisiä tuloksia. Hänen kauttaan ajatukset saavat muodon ja siten edustaa älynväläystä, joka aloittaa luovan toiminnan. Astrologisesti hän yhdistää ilman (Vaaka ja Vesimies) älylliset ja tulen (Leijona) luovat ominaisuudet.

Pallas Athene osoittaa suuntaa älykkyydellemme ja havaintokyvyllemme. Horoskoopissa hän kuvaa intuitiota, uteliaisuutta, älykkyyttä ja havaintokykyä. Pallaksen haastavat aspektit voivat osoittaa mahdollisia ongelmia sekä näköön että kuuloon perustuvassa havainnoissa värisokeus, sanasokeus, huono silmänkäden koordinaatio, rajoittunut näkö ja kuulo, vaikeuksia oppimisessa ja heikkolahjaisuus.

Astrologisesti Pallas hallitsee ne parantamistekniikat jotka yhdistävät mielen ja ruumiin. Erityisesti Pallas hallitsee kaikkea mentaalisia itsensä parantamisen tekniikoita visualisointi, vahvistus, meditaatio, mielenhallinta, ohjattu mielikuvitus ja hypnoosi. Psykologisella alueella Pallas hallitsee hahmoterapiaa, transaktioanalyysia, bioenergiaa ja psykodraamaa. Fyysisessä parantamisessa Pallas aktivoi, tasapainottaa ja uudelleen ohjaa energiavirtoja jotka kulkevat kehon lävitse polaariterapia, akupunktio, homeopatia, makrobiotiikka.

Pallas ja isäkompleksi: Sekä miesten että naisten kartalla Pallas toimii merkkinä isäkompleksista. Puella (isin pikku tyttö) ja Amatsoni (miesten nielijä). Puella arvostaa itseään suhteessa isän osoittamaan hyväksyntään ja kilpailee äidin kanssa isän rakkaudesta ja huomiosta. Sama jatkuu avio/avoliitossa. Amatsoni odottaa isältä arvostusta ja vahvistusta, siksi yrittää jäljitellä tätä tekemisissään ja toimissaan. Hänellä on kuitenkin avuton ja riippuvainen puolensa jota yrittää suojella kieltämällä tunteensa ja tunteellisuutensa.

Pallas merkeissä:
Pallas merkeissä kuvaa kahtatoista havainnointitapaa, intuitiivista ymmärtämistä, joiden kautta luova mieli toimii.

Pallas huoneissa:
Pallas huoneissa kertoo meille missä mentaalisen luovuuden into ilmenee ja missä onnistumisen pelot voivat tämän lukita.

Pallaksen aspektit
Pallaksen aspektit planeetoille kuvaavat missä mentaalisen luovuuden into voidaan yhdistää muiden persoonallisten osien kanssa. Harmoniset aspektit kuvaavat helppoa yhdistymistä ja haastavat osoittavat mahdollisia konflikteja luovien tarpeiden ja yksilön muiden vaatimusten kanssa.


Vesta


Valon kantaja. Vesta, valon (liekin) papitar ja edustaa kykyämme yhdistää ja keskittää energiamme ja minuuden täyttymyksen kokemista. Antautumisen ja fokuksen (asian tärkein kohta = polttopiste)

prinsiippi; pyrkimys ja omistautuminen jonkin päämärän löytämiseen, uhraukset joita on tehty tuon päämäärän saavuttamiseksi.

Seksuaaliset teemat; vapautunut seksuaalisuus, parisuhteen ulkopuolinen seksi, seksuaaliset pelot, syyllisyys ja riittämättömyys, turhautuminen, luopuminen, henkilökohtaisista suhteista kieltäytyminen, pelot kiinnittymistä ja läheisyyttä kohtaan, avioliiton ja lasten välttäminen.

Neitsyyden prinsiippi; olla yksikseen, naimattomuus, itseriittoisuus, itsevarma, persoonallisen käyttäytymisen kokonaisvaltaisuus, keskittyneisyys, puhdistautuminen, sisäinen voima, itsekuri, askeettisuus, vapaaehtoinen yksinkertaisuus.

Vesta hallitsee; Skorpioni, Neitsyt Vastakohdat; omistautuminen / fanatismi.

Kreikkalaiset palvoivat Vestaa (Hestia) sekä pyhän tulen, että kotitulen ylläpitäjänä tulisijan jumalatar. Hän symboloi suojelua joka varmisti maan ihmisille valtioiden ja kotien koossapysymisen. Vesta yhdistettiin naimattomiin temppelien neitsytpapittariin, jotka pyhien seksuaalisten uskontomenojen kautta toivat kuun hedelmällisen voiman tehokkaaseen yhteyteen ihmisten elämän kanssa. Vasta roomalaisten aikana Vestasta tuli jumalolento vestan neitsyille, joita kunnioitettiin seksuaalisen siveyden vuoksi.

Vestan patologia intiimeistä suhteista luopuminen juontaa juurensa luonnollisten vaistojen tukahduttamisesta. Roolissaan sisarena Vesta edustaa keskittämisen ja sitoutumisen prinsiippiä. Hän toimii itsenäisenä yksilönä muuttaen luovat energiat puhdistaviksi ja yhdistäen persoonallisen.

Astrologisesti Vesta kuvaa niitä tapoja, joilla me kohtaamme persoonallisen kokonaisuutemme muodostumisen, työn, antautumisen, sitoutumisen, uhrautumisen, luopumisen henkilökohtaisista suhteista ja seksuaaliset kompleksit jotka pohjautuvat läheisten suhteiden pelkoon ja niiden kieltämiseen.

Vesta merkeissä:
Vesta merkeissä kuvaa kahtatoista keskittämisen ja sitoutumisen tapaa. Myös sitä, mitä midän täytyy jättää pois elämästämme saavuttaaksemme sen tarkoituksen. Kuvaa myös tapaa jolla me suhtaudumme seksuaaliseen energiaamme joko vapaasti ilmaisemalla, sosiaalisesti hyväksyttävällä tavalla tai estämällä.

Vesta huoneissa:
Vesta huoneissa osoittaa omistautumisen ja sitoutumisen alueen yhtä hyvin kuin missä yksilö todennäköisemmin kokee rajoittuneisuutta.

Vestan aspektit:
Vestan aspektit kuvaavat kuinka antautumisen jollekin asialle voi yhdistyä persoonallisuuden muiden osatekijöiden kanssa.


Juno


Kreikkalaisessa mytologiassa Junoa vastaa Hera Zeuksen puoliso. Myyttien mukaan Zeus havitteli Heraa rakastajattarekseen. Hera ei kuitenkaan välittänyt lainkaan kosijoiden innokkaista yrityksistä, sillä hän oli taivaan ja maan kuningatar. Kerran kun Hera oli kävelyllä Argoliksen Thornaksvuorella Zeus nostatti valtaisan ukkosmyrskyn ja muutti itsensä käenpojaksi. Hera sääli värisevää pikku linnunpoikaa ja lämmitti tätä rinnoillaan. Silloin Zeus paljasti todellisen olemuksensa ja yritti raiskata jumalattaren. Seurauksena häpeällisestä teostaan Zeus joutui lupaamaan, että ottaisi Heran aviopuolisokseen.

Häät olivat upeat ja kuherruskuukausikin kesti yli 300 vuotta ja sitä kuulemma vietettiin Samoksella, jonne vielä nykyäänkin nuoret parit lähtevät aloittamaan yhteistä taivalta. Avioliitosta muodostui kuitenkin myrskyisä, sillä Heran ollessa uskollisuuden perikuva mellasti Zeus vieraissa sen kun kerkisi. Hänellä äitetään olleen satatuhatta avioliiton ulkopuolista jälkeläistä. Heran ja Zeuksen suhdetta kuvaa hyvin heidän kiistansa siitä kumpi saa enemmän tyydytystä seksistä. Heran mielestä se tietysti oli mies ja Zeuksen mielestä nainen. Erotuomariksi kutsuttiin tietäjä Teiresias, jolla oli takanaan useita elämiä sekä miehenä että naisena. Tietäjän vastaus oli että nainen saa rakastelussa yhdeksän kertaa suuremman nautinnon kuin mies. Vastauksesta kimpaantuneena Hera löi Teiresias paran sokeaksi siltä istumalta.

Junon ideaa ilmentävät seuraavat ilmaukset: Kykyni mielekkäisiin suhteisiin, tasavertainen kumppanuus, seksuaalinen uskollisuus, emotionaalinen kiintymys, lähtemisen ja palaamisen syklit, naisen tilanne avioliitossa, feminiininen voima, naisen lumovoima, avuttomat yksilöt, läheiset ystävät, puoliso, seremoniat, rituaalit (avioliitto, kihlaus, avioero), naisen kuukautiskierto.

Lähde: Astro.fi
Linkki: http://org.utu.fi/yhd/ursa/astro.cgi

Ei kommentteja: