WE ARE ONE

WE ARE ONE
WE ARE ONE / copyright©SeijaTuulikki (omat kuvat)
ELÄMÄNI MAAN PÄÄLLÄ MUODOSTAA HELMINAUHAN. OLEN JOKA KEHOLLISTUMISESSANI MUODOSTANUT HELMEN, JA KEHOLLISTUMA KEHOLLISTUMAN JÄLKEEN HELMENI NÄYTTÄVÄT ERILAISILTA. TÄSSÄ KEHOLLISTUMASSA MINULLE TARJOTAAN APUA, JONKA KAUTTA SAAN TÄSTÄ HELMESTÄ KAUNIIN, SÄIHKYVÄN, PYÖREÄN HELMEN, JOKA HEIJASTAA KAIKKEA KAUNISTA YMPÄRILLÄÄN OLEVAA. SEURAAN SISÄISTÄ ÄÄNTÄNI JA HERÄTÄN AIKAISEMMIN HANKKIMANI VALMIUDET KÄYTETTÄVIKSI TÄSSÄ HETKESSÄ.

VAIN MINÄ OLEN VASTUUSSA SIITÄ, MITÄ ELÄMÄSTÄNI TULEE.


LUKIJANI, OLENNAINEN OSA KOKONAISUUTTA

LUKIJANI, oleellinen osa kokonaisuutta :)

lauantai 21. elokuuta 2010

Daavidin tähti

Daavidintähden alkuperästä ei ole tarkkaa tietoa. Arkeologisia todisteita sen käytöstä Luvatussa maassa kuningas Daavidin aikana tai paljon myöhemminkään ei ole. Heksagrammin sijaan vanhoissa juutalaisissa amuleteissa esiintyi usein pentagrammi. Italialaiselta hautausmaalta on löytynyt daavidintähti juutalaisesta hautakivestä, joka voi olla peräisin 200-luvulta. Varhaisin juutalainen kirjallinen lähde, joka mainitsee tähden, on 1100-luvulta. Myös eräs vuodelta 1307 peräisin oleva Tanakh-käsikirjoitus on koristeltu daavidintähdellä. Sitä käytettiin aluksi luultavasti synagogien koristeluun. Heksagrammia ovat käyttäneet myös muut kulttuurit jo kauan ennen juutalaisia. Kasaarit, jotka kääntyivät juutalaisuuteen 700-luvulla, käyttivät heksagrammia omana symbolinaan. On väitetty, ettei kilpi viittaisikaan Raamatun Daavidiin, vaan kaani David el-Roihin, joka eli 1100-luvulla; hänen väitetään käyttäneen tähden muotoista kilpeä.

“Kuusikanta eli heksagrammi on kuusisakarainen tähtikuvio, joka koostuu kahdesta tasasivuisesta kolmiosta. Kolmiot ovat kuviossa päällekkäin siten, että niiden leikkaus muodostaa säännöllisen kuusikulmion.
Heksagrammi on yleinen juutalaisuuden tunnus, mutta kuviota on käytetty myös monissa muissa uskonnoissa ja muissa yhteyksissä. Symbolin on uskottu suojaavan pahoilta voimilta: tähän viitannee tunnuksen hepreankielinen nimi Magen David, Daavidin kilpi. Myös keskiajan Euroopassa, etenkin Etelä-Saksan ja Tšekin alueella kuusisakaraisen tähden uskottiin suojaavan demoneilta ja tulelta. Tähden Unicode-koodi on U+2721
Daavidintähti on vanha juutalaisten käyttämä tunnus, jonka alkuperästä ei ole tarkkaa tietoa. Ilmeisesti daavidintähti otettiin käyttöön kuitenkin vasta paljon kuningas Daavidin jälkeen, ensimmäisinä vuosisatoina jaa. Viimeistään 1300-luvulta alkaen se oli jo yleisesti Euroopan juutalaisten käytössä: symbolilla koristeltiin hautakiviä, rukouskirjoja ja synagogia. Kansallissosialistit käyttivät keltaista daavidintähteä juutalaisten erottamiseen muusta väestöstä. Nykyään tähti esiintyy Israelin lipussa.
Kuusikulmaisia tähtiä on esiintynyt myös hindulaisuudessa, buddhalaisuudessa ja jainalaisuudessa. Myöskään näiden ja Euroopan vastaavien merkkien yhteydestä ei ole tietoa. On mahdollista, että niillä on sama alkuperä, mutta heksagrammi saattoi yhtä hyvin kehittyä itsenäisesti eri kulttuureissa.
Hindulaisuudessa tähti käsitetään yleensä kahden kolmion muodostamaksi harmoniseksi kokonaisuudeksi. Nämä komponentit symboloivat ihmisen asemaa taivaan ja maan välissä. Alaspäin osoittava kolmio merkitsee Shaktia, ylöspäin osoittava Shivaa, ja kolmiot yhdessä kuvaavat maailman luomista. Kahden kolmion muodostamaa kokonaisuutta kutsutaan myös Shanmukhaksi, joka tarkoittaa kuusikasvoista – nimi viittaa Shivan ja Shaktin jälkeläiseen, kuusikasvoiseen sodanjumala Karttikeyaan. Symbolilla on suuri merkitys hindulaisessa mytologiassa.
Daavidin tähteä käyttävät myös mormonit, joskin vähemmän ja pääasiassa rakennusten koristeena. Tähti kuvaa Israelin kansan heimoja sekä ystävyyttä ja yhteyttä juutalaisiin.”

Ei kommentteja: