WE ARE ONE

WE ARE ONE
WE ARE ONE / copyright©SeijaTuulikki (omat kuvat)
ELÄMÄNI MAAN PÄÄLLÄ MUODOSTAA HELMINAUHAN. OLEN JOKA KEHOLLISTUMISESSANI MUODOSTANUT HELMEN, JA KEHOLLISTUMA KEHOLLISTUMAN JÄLKEEN HELMENI NÄYTTÄVÄT ERILAISILTA. TÄSSÄ KEHOLLISTUMASSA MINULLE TARJOTAAN APUA, JONKA KAUTTA SAAN TÄSTÄ HELMESTÄ KAUNIIN, SÄIHKYVÄN, PYÖREÄN HELMEN, JOKA HEIJASTAA KAIKKEA KAUNISTA YMPÄRILLÄÄN OLEVAA. SEURAAN SISÄISTÄ ÄÄNTÄNI JA HERÄTÄN AIKAISEMMIN HANKKIMANI VALMIUDET KÄYTETTÄVIKSI TÄSSÄ HETKESSÄ.

VAIN MINÄ OLEN VASTUUSSA SIITÄ, MITÄ ELÄMÄSTÄNI TULEE.


LUKIJANI, OLENNAINEN OSA KOKONAISUUTTA

LUKIJANI, oleellinen osa kokonaisuutta :)

lauantai 21. elokuuta 2010

Kalevala koru 9.

NEITSYT MARIA
“Tämän saamelaisen riipuksen esikuva on peräisin Inarista. Sitä koristaa pallosta riippuva symboli: kruunulla ja sydämellä varustettu M-kirjain, Neitsyt Marian monogrammi. Tälläinen riipusnappi ommeltiin vielä keskiajallavauvan komsioon suojelemaan lasta, jotteivät maahiset voineet vaihtaa häntä omaan lapseensa. Hopeanappia pidettiin hyvänä suojana, koska maahisilla ei uskottu olevan leimattua hopeaa.” (Kalevalakoru)

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Korjaus virheelliseen tarinaan:
Saamelaiset käyttivät komsiossa komsiopalloja, jotka eivät olleet lähelläkään tätä Neitsyt Marian korun ulkomuotoa. Samaa ei ole muuta kuin pallo. Tarkoituski on oikiammin jotta komsiopallo helisevine renkaineen varjeli lasta maahisten ja menninkäisten haltuun joutumiselta, ei siis kyseessä ollu lapsenvaihtoon peräytyvä uskomus. Sen ajateltiin olevan voimallinen pahojen henkien karkoitin, onnen tuoja ja lapsen turva. Nykypäivänä ei ole ennää kehtoja (komsioita), jotka keinunnalla aiheuttas komsiopalloon helinää, niin nykyään saa niihin ostaa ketjun, jonka saa riippumaan sänkyyn kasvojen yläpuolelle tai aisaan vaunuihin.