WE ARE ONE

WE ARE ONE
WE ARE ONE / copyright©SeijaTuulikki (omat kuvat)
ELÄMÄNI MAAN PÄÄLLÄ MUODOSTAA HELMINAUHAN. OLEN JOKA KEHOLLISTUMISESSANI MUODOSTANUT HELMEN, JA KEHOLLISTUMA KEHOLLISTUMAN JÄLKEEN HELMENI NÄYTTÄVÄT ERILAISILTA. TÄSSÄ KEHOLLISTUMASSA MINULLE TARJOTAAN APUA, JONKA KAUTTA SAAN TÄSTÄ HELMESTÄ KAUNIIN, SÄIHKYVÄN, PYÖREÄN HELMEN, JOKA HEIJASTAA KAIKKEA KAUNISTA YMPÄRILLÄÄN OLEVAA. SEURAAN SISÄISTÄ ÄÄNTÄNI JA HERÄTÄN AIKAISEMMIN HANKKIMANI VALMIUDET KÄYTETTÄVIKSI TÄSSÄ HETKESSÄ.

VAIN MINÄ OLEN VASTUUSSA SIITÄ, MITÄ ELÄMÄSTÄNI TULEE.


LUKIJANI, OLENNAINEN OSA KOKONAISUUTTA

LUKIJANI, oleellinen osa kokonaisuutta :)

lauantai 21. elokuuta 2010

Kalevala koru 13.

 VÄINÖ
“Miehet ovat käyttäneet koruja kauemmin kuin housuja. Miesten koruilla on takanaan vuosituhansien historia ja usein miesten kantamat korut ovat olleet merkkejä asemasta tai vauraudesta. Uuden miesten malliston korut on suunniteltu nykymiehelle. Malliston laattariipukseen ja -ranteeseen on mahdollista kaivertaa oma viesti. Ristiriipuksen sekä kehäristin aiheet tulevat menneisyydestä. Risti on ikivanha symboli, joka esiintyy eri kulttuureissa jo ennen kristinuskoa. Kehäristi tunnetaan muun muassa muinaisista kalliomaalauksista, joissa kuvion uskotaan symboloivan aurinkoa.” (Kalevalakoru)

“Kehä- eli pyöräristissä
on ympyrän sisässä tasavartinen risti. Tämä ristikuvion ovat jo esikristillisellä ajalla tunteneet muun muassa Aasian muinaiset kulttuurikansat ja Euroopan germaanit. Sillä on kuvattu aurinkoa, maata, valoa, vuodenkiertoa ja ihmisen elämää syntymästä kuolemaan. Taikamerkkinä kehäristi on ollut taivaallisten voimien ja hyvän onnen pyörä. Siksi sitä on kannettu suojelevana koruna ja se on piirretty vaikkapa kodin ovenpieliin. Ympyrä on voitu tehdä myös laakeripuun lehdistä seppeleeksi.”
Pentti Lempiäinen: Kuvien kieli, 2002

Ei kommentteja: