WE ARE ONE

WE ARE ONE
WE ARE ONE / copyright©SeijaTuulikki (omat kuvat)
ELÄMÄNI MAAN PÄÄLLÄ MUODOSTAA HELMINAUHAN. OLEN JOKA KEHOLLISTUMISESSANI MUODOSTANUT HELMEN, JA KEHOLLISTUMA KEHOLLISTUMAN JÄLKEEN HELMENI NÄYTTÄVÄT ERILAISILTA. TÄSSÄ KEHOLLISTUMASSA MINULLE TARJOTAAN APUA, JONKA KAUTTA SAAN TÄSTÄ HELMESTÄ KAUNIIN, SÄIHKYVÄN, PYÖREÄN HELMEN, JOKA HEIJASTAA KAIKKEA KAUNISTA YMPÄRILLÄÄN OLEVAA. SEURAAN SISÄISTÄ ÄÄNTÄNI JA HERÄTÄN AIKAISEMMIN HANKKIMANI VALMIUDET KÄYTETTÄVIKSI TÄSSÄ HETKESSÄ.

VAIN MINÄ OLEN VASTUUSSA SIITÄ, MITÄ ELÄMÄSTÄNI TULEE.


LUKIJANI, OLENNAINEN OSA KOKONAISUUTTA

LUKIJANI, oleellinen osa kokonaisuutta :)

keskiviikko 5. toukokuuta 2010

Migreeni

Energiakierto ihmisessä
Kiinalainen lääketiede tarkastelee ihmistä fyysisenä, psyykkisenä ja henkisenä kokonaisuutena. Sen mukaan ihmisessä on energiakierto ja kaikki vaivat perustuvat häiriintyneeseen energiakiertoon. Sisäinen energiakierto muodostuu energiakanavien verkostosta, meridiaaneista. Pääkanavia on 12 ja niillä on yhteys sisäelimiin ja suolistoon: sydän-, sydänpussi-, maksa-, munuais-, perna/haima-, keuhko-, ohutsuoli-, paksusuoli-, sappi-, mahalaukku- ja virtsarakkoenergiakanava sekä kolmoislämmitin, jolla tarkoitetaan kehon eri osien ja elinten toiminnallista kokonaisuutta. Lisäksi on kaksi hallitsevaa kanavaa, etukeskienergiakanava ja takakeskienergiakanava.
Kanavat muodostavat verkostokokonaisuuden. Virtaushäiriö jossain ei rajoitu pelkästään häiriökohtaan, vaan vaikutus heijastelee laajemmalle. Maskuliinisilla energiakanavilla on feminiiniset vastinparit. Esimerkiksi paksunsuolen energiakanavalla on parina keuhkoenergiakanava. Terve energiavirtaus keuhkoenergiakanavassa vaikuttaa paksusuoleen ja päinvastoin. Sisäisen energiakierron lisäksi energia kiertyy kehon ulkopuolelle muodostaen kehon ulkopuolisen energiakentän.
Kun ihmisen energiakierto on täydellinen, ts. vahva energia virtaa tasaisesti ja häiriöittä ja lisäksi maskuliinienergia ja feminiinienergia, yang ja yin, ovat sopusoinnussa keskenään, on ihminen täydellisen terve. Immuniteetti on sata prosenttia. Kehon omat parantavat voimat toimivat. Täydellistä energiakiertoa tuskin löytyy keneltäkään, mutta kaikki toimenpiteet kehon oman parantamiskyvyn lisäämiseksi on arvokkain investointi, jonka ihminen voi tehdä oman terveytensä hyväksi. Sairauden kohdatessa paranemisjärjestelmän toimintakyky nopeuttaa toipumista. 
Häiriintynyt energiakierto
Vaikka munuaisiin varastoituneen syntymäenergian vaikutus onkin merkittävä, vielä tärkeämpää on se miten energia liikkuu kehossa. Länsimaissa suurin energiakierron häiriöitä aiheuttava tekijä on stressi. Kiireinen elämänrytmi ja mieltä vaivaavat asiat nostavat energiaa liikaa kehon yläosaan. Esiintyy jännittyneisyyttä, kyvyttömyyttä hellittää ja kokea rauhallista yöunta. Ongelmana voi olla päänsärkyä, migreeniä, niska-hartiaseudun ongelmia, sydän- ja verenkierto-ongelmia. Kiinalainen lääkäri ei välttämättä puhu korkeasta verenpaineesta, vaan ilmaisee ongelman ”energioiden liiallisena keskittymänä kehon yläosassa” ja kehottaa muun hoidon ohella tekemään Chi Kung -harjoituksia, jotka auttavat energioita laskeutumaan. Jännitteiden luonnollinen purkautumissuunta kehossa on ylhäältä alaspäin, maahan. 
Kulttuurillemme tyypillinen liiallinen ”päässä oleminen” ja järkeily ovat johtaneet siihen, että olemme kadottaneet luonnollisen yhteyden maahan. Tämän ongelman kohtaan poikkeuksetta kaikissa aloittelevissa ryhmissä. Jalat ja lantio ovat jännittyneet ja luonnollinen pystyasennossa seisominen tuottaa vaikeuksia. Tämä on yksi suurin ongelmamme ja pahinta on, ettei sen olemassaoloa ei edes ymmärretä. Kärsisimme huomattavasti vähemmän mielenterveydellisistä ongelmista, mikäli meillä olisi maayhteys kunnossa. Maaenergian vaikutus ihmiseen on rauhoittava, tuen tunnetta antava; se auttaa tunteiden kokemisessa ja tekee meidät kykeneviksi suoriutumaan niistä tehtävistä, jotka kulloinkin osanamme on. 
Tunteet ja tunneperäinen stressi on se nimenomainen sisäinen tekijä, joka kiinalaisen lääketieteen aiheuttaa sairauksia. Tällä ei tarkoiteta jokaista mielipahaa, tuskastumista, kiukkua, huolta tai surua, jota ihminen saattaa arkielämässään kokea, vaan vahvaa tunnetilaa tai tunnetta, joka kestää liian kauan – etenkin, jos se jätetään ilmaisematta ja tukahdutetaan. Ikivanhan opin mukaan tietty tunne ja elin ovat seuraavasti yhteydessä:
- Suru – keuhkot, iho, paksusuoli
- Pelko – munuaiset, virtsarakko

- Murehtiminen ja huolehtiminen – haima/perna, vatsalaukku

- Viha – maksa, sappi

- Liika ilo tai ilon puute – verenkierto ja sydän (tunteiden keskuksena kaikenlainen tunnestressi rasittaa sydäntä)
Liiallinen lääkkeiden ja alkoholin ja piristeiden käyttö sekä huumeet luetaan energiahäiriöiden ulkoisiksi aiheuttajiksi. Näitä ovat myös ilman, vesien ja maan saastuminen, radioaktiivinen säteily, lisäaineet, viljelymyrkkyjen jäämät ruoassa ja tuotantomenetelmien aiheuttama ruoan laadun heikkeneminen.
Kamala migreeni oli tiistai aamusta - torstai aamuun... huh, huh, huh.....

Ei kommentteja: