WE ARE ONE

WE ARE ONE
WE ARE ONE / copyright©SeijaTuulikki (omat kuvat)
ELÄMÄNI MAAN PÄÄLLÄ MUODOSTAA HELMINAUHAN. OLEN JOKA KEHOLLISTUMISESSANI MUODOSTANUT HELMEN, JA KEHOLLISTUMA KEHOLLISTUMAN JÄLKEEN HELMENI NÄYTTÄVÄT ERILAISILTA. TÄSSÄ KEHOLLISTUMASSA MINULLE TARJOTAAN APUA, JONKA KAUTTA SAAN TÄSTÄ HELMESTÄ KAUNIIN, SÄIHKYVÄN, PYÖREÄN HELMEN, JOKA HEIJASTAA KAIKKEA KAUNISTA YMPÄRILLÄÄN OLEVAA. SEURAAN SISÄISTÄ ÄÄNTÄNI JA HERÄTÄN AIKAISEMMIN HANKKIMANI VALMIUDET KÄYTETTÄVIKSI TÄSSÄ HETKESSÄ.

VAIN MINÄ OLEN VASTUUSSA SIITÄ, MITÄ ELÄMÄSTÄNI TULEE.


LUKIJANI, OLENNAINEN OSA KOKONAISUUTTA

LUKIJANI, oleellinen osa kokonaisuutta :)

sunnuntai 1. elokuuta 2010

Viikonpäivien astrologiaa


Minä viikonpäivänä olet syntynyt - sellainen olet. Se on varmasti yhtä pätevä väite kuin: kerro mitä syöt, sellainen olet.

Miksi olet syntynyt, on kysymys, johon sinun täytyy syvämietteisesti itse onkia vastaus - tai kysyä äidiltä.

MAANANTAI

Tehtävä

Panna asiat liikkeelle, aloittaa, sopeutua ja virittäytyä. Viikko alkaa maanantaista, Kuun päivästä, joka ihmistyypin syntymäpäivänä korostaa halukkuutta - tai haluttomuutta - aloittaa uusi arkinen työjakso. Maanantai-ihmiset ovat suuntautuneet aloitteita kohti, mutta joutuvat usein jatkamaan siitä mihin on jääty mennä viikolla. Viikonloppu vapaa-aikoineen, juhlineen ja kokemuksineen on takana, maistuuko arki, onko krapula ohi? Maanantaina voi vielä muistella kuinka hauskaa oli viikonloppuna, mutta se ei paljon auta. Uusi viikko edessä! Maanantai-ihminen on tuntosarvilla varustettu suuntija, joka haistelee ilmaa ja tuulensuuntaa ennen kuin lähtee liikkeelle - jos lähtee ollenkaan. Hän viihtyy usein vaatimattomassa roolissa, elää arkista elämää ja vihaa sunnuntaita, jolloin ihmiset pynttäytyvät parhaimpiinsa, vetävät arvokkaan naamarin ylleen eivätkä enää muistuta ollenkaan itseään. Hän on mutkaton, usein improvisoiva, väliaikaisten ratkaisujen ihminen, joka ei usko elämän, ihmisyyden, maailman tai itsensä lopullisuuteen eikä absoluutteihin. Jotain on tehtävä, viikko on alkanut, elettävä on, töihin on mentävä, perheestä täytyy huolehtia - hohhoijaa tulisi ilta että pääsisi pian näkemään unia... Hänessä on maaseudun eläjän vikaa koskapa tykkää luonnosta, lapsista ja kissoista. Maanantaina syntyneet ovat tavallisesti arkisia ja sulautuvat joukkoihin, mutta voivat nousta edustamaan kansan syviä rivejä tai kollektiivisen alitajunnan aktivoimia arkkityyppejä. Suuremmalla tasolla maanantai-ihminen on siten kansansa tai ryhmänsä edustaja tavalla tai toisella. Psyyken syvemmällä tasolla hänen heikkoutensa ovat hysteerisestä rakenteesta johtuva yliherkkyys ja elämänpelko. Hänen kuolemansyntinsä on tietämättömyys.

TIISTAI

Tehtävä
Vallata lisää tilaa, kilpailla ja viedä asioita eteenpäin. Tiistaina pohjaa on luotu, viikko on jo vauhdissa, sitä ei haittaa maanantaiaamun ankeus, elämänhalun puute tai tympäännyttävä pakkopullan vääntö. Marsin hallitsemat tiistai-ihmiset ovat toimeliaita ja elämään kiinni käyviä. Heitä kannustaa kiihtynyt halu saada aikaan jotain kouriintuntuvaa. He kokevat elämänsä vauhdikkaana koska dynamiikkaa on takana. Tiistai-ihminen on kova puskemaan itseään eteenpäin, nauttii kyvystään olla "etulinjassa" raivaamassa, tunkeutumassa johonkin uuteen. Hän voi ottaa riskejä tai hän elää kiireistä, suorituspaineista elämää, joka verottaa fyysisiä voimia. Hän voi haluta elää maskuliinisen roolin läpi tai häntä ajaa henkilökohtainen pätemisen tarve, joka voi olla liian suuri voimavaroihin nähden. Eteenpäin ajava voima on suuri ja voi merkitä jatkuvia epäilyksiä pärjääkö maailmassa vai ei. Häntä kiinnostavat usein tekniikka, mekaniikka, urheilu ja kaikki välineet, joilla voi tuoda lisää tehoa ja painoa omaan olemukseen. Heikkoudet psyykessä liittyvät usein seksuaalisuuteen joko sen ylikorostusten vuoksi tai siksi, että se pursuilee sosiaalisen naamion takaa aiheuttaen skandaaleja tai uskottavuuden menetyksiä. Kolmas vaihtoehto on että seksuaalisuus ei toimi ja muuntuu joksikin muuksi, jossa raaka aggressio pääsee edes vilkkumalla esiin olipa se fyysistä toimintaa tai älyllistä kriittisyyttä. Hänen kuolemansyntinsä onkin suoraan lihanhimo.

KESKIVIIKKO

Tehtävä
Luoda yhteyksiä jo tiedetyn (alkuviikko) ja tulevien kehityskulkujen (loppuviikko) välille. Keskiviikkona (Merkuriuksen päivänä) seistään todella "keskellä viikkoa", alkuviikko on jo takana, viikon loppupuoli odotuksineen ja toiveineen alkaa häämöttää. Keskiviikko-ihminen on välittäjä, välikäsi, viestijä tai neutraali asioiden eteenpäin viejä. Hän ei ota elämää turhan persoonallisesti tai tunteenomaisesti vaan asiallisesti kooten elämäänsä mielenkiintoisia asioita, tapahtumia, harrastuksia ja ihmiskontakteja. Keskiviikko-ihminen on rajapintaa tunnusteleva yksilö, joka seuloo asioita ja ihmisiä, luo yhteyksiä ulospäin jotta saisi tietää minnepäin kannattaa jatkaa. Silti hän on usein myös hapuilija, joka muuttaa suuntaansa aikaisemmista periaatepäätöksistä huolimatta eikä aina tiedä mihin pitäisi uskoa, kehen voisi luottaa. Keskiviikkona syntyy ihmisiä, jotka toimivat hetkellisesti ja joskus umpimähkään heittäen ideoita ja ajatuksia, joihin toivovat lähimmäisten tarttuvan. Laajemmalla tasolla hän on tekemisissä oppimisen, kirjojen, tiedotuksen kanssa. Hänen sisäiset heikkoutensa psyykessä viittaavat puolinaisuuksiin ja tunteiden kuoleentumisen ongelmaan. Hänen kuolemansyntinsä on pelkuruus.

TORSTAI

Tehtävä
Koota yhteen, vetää suuntaviivoja ja kannustaa kohti saavutuksia. Torstaina (Jupiterin päivänä) viikonloppu ei ole vielä koettavissa, vielä on tärkeitä tehtäviä edessä, tapaamisia, keskusteluja, virallista ohjelmaa. Kuka lie keksinyt sanonnan "torstai on toivoa täynnä", mutta hän on osunut maaliin. Torstai on toivon, optimistisen kypsyttelyn ja jälkikäsittelyn aikaa. Silloin voi viimeistellä, laittaa esille suuria asioita ja hankkeita. Torstai-ihminen on suuriotteinen, suuriluuloinen tai ekspansiivinen suunnannäyttäjä; johtaja, innostaja tai dramatisoija luonteeltaan. Hän haluaa ison roolin elämän näytelmään ja voi vaatia mutkattomasti muitakin kunnioittamaan häntä. Hän on projektien sankari, ulkomaille suuntautuvien hankkeiden kehittäjä, joka pitelee mielellään lankoja hyppysissään. Mutta yhtälailla hän voi olla pienen roolin ihminen, joka etsii uskoa elämäänsä ja itseensä ja voi joutua eettisten ongelmien eteen yrittäessään toimia sekä itsensä että yhteisön parhaaksi. Torstaina syntyneet joutuvat usein pohtimaan elämän mielekkyyttä ja merkitystä, josta he kypsyttelevät aikanaan opin tai aatteen, jota alkavat julistaa toreilla ja kadunkulmissa. Korkeammalla tasolla hän on tekemisissä usein kirkon, uskonnon tai opetuslaitosten kanssa. Vakaumustensa vuoksi tai asenteellisuuden tähden hän on kovakorvainen eikä kuuntele mitä vastakkaista mieltä olevat sanovat. Hänen kuolemansyntinsä on ahneus.

PERJANTAI

Tehtävä
Sosiaalisten pelisääntöjen hiominen ja eleganssin esiintuominen. Perjantaina (Venuksen päivänä) viikonloppu varsinaisesti alkaa. Työmaailmassa ilmapiiri alkaa löystyä - ei kannata enää kiristellä ellei ole aivan pakko. Voi ottaa löysemmin ja viikonlopun vapaa- ajan suunnitelmat ja menot alkavat pyöriä päässä - mitähän kivaa...? Perjantai-ihminen on esteettinen löysäilijä, vapaa-aikaan suuntautunut ja ihmisten hyvinvoinnista vastaava ihmistyyppi. Hän kerää elämyksiä ja nautintoja voidakseen kokea elävänsä mukavuuden maailmassa vailla suuria paineita tai velvollisuuksia. Hän on usein seuran keskeinen hahmo, yhdistäjä, viihdyttäjä tai muuten vapaa ja rento ihminen. Ihmisten parissa hänen elämänsä, työnsä ja vapaa-aikansa sujuukin. Hän ei osaa olla yksin eikä tule toimeen vähällä. Hän on kiinni yhteisössä, ihmisissä ja kulttuurin tuotteissa, joita hän kuluttaa ja synnyttääkin. Hän on pintaliitäjistä kevein ja seurapiirien kukkanen, joka kukoistettuaan aikansa siirtyy nauttimaan avioliiton turvallisuudesta, jonka varmistamiseksi hän joutuu tekemään paljon töitä. Sosiaalisella tasolla häntä kiinnostaa rauhanomaisen kulttuurin ja yhteistyön edistäminen ja hän on usein mukana jossain seurassa tai järjestössä. ELäessään esteettisesti tyydyttävässä ja aisteja kutkuttavassa ympäristössä, hän kukoistaa. Hänen syvimmät pelkonsa liittyvät yksinjäämisen tunteeseen ja siihen että ei ole rakastettu. Hänen kuolemansyntinsä on ihmisten hyväksikäyttö. Toinen kiusallinen ongelma on asioiden ja oman minän kaunistelu.

LAUANTAI

Tehtävä
Viimeistellä, viedä loppuun tehtävät, puhdistautua ja siirtyä "toiseen ulottuvuuteen". Lauantaina (Saturnuksen päivänä) tehtiin ennen töitä ainakin puoleenpäivään, mutta sitten siitäkin luovuttiin ja lauantaista tehtiin vapaapäivä. Outoa, että se on Saturnuksen päivä, puurtajan, realistin, säästäjän, rakentajan ja organisoijan päivä! Vai onko siinä mitään outoa? Viikko päättyy kuudenteen päivään, jolloin ihminen viimeistelee työnsä, kokoaa, varmistaa ja siirtyy muihin toimiin, käy läpi eräänlaisen tajunnantilan muutoksen (usein wiinan voimalla) arjesta juhlaan. Lauantai on siten ymmärrettävissä siirtymäriitin päivänä. Ihminen menee Suomessa saunaan puhdistautumaan, pesemään arkiviikon hien ja väsymyksen pois. Lauantai-ilta on viikon kohokohta ja siihen kohdistuu monia odotuksia. Aikaisemmin lauantaina mentiin tantsuihin, tutustuttiin viehättävään tanssikumppaniin, odotettiin iloisia asioita - ja tulihan niitä, ehkä iloinen perhejuhla yhdeksän kuukauden kuluttua. Lauantai-ihminen voi varustautua siihen, että hauskimmatkin asiat elämässä sisältävät vastuuta. Toisaalta lauantai on perheessä keskeinen ilta, jolloin perheenjäsenet kokoontuvat yhteiseen illanviettoon. Lauantai-ihminen luottaa asioiden jatkuvuuteen ja joutuu usein toimimaan asioiden ja ihmisten välttämättömänä yhdistäjänä - halusi tai ei. Vastuu kasaantuu usein hänen harteilleen ja hän huomaa jäävänsä paljosta paitsi. Hänestä tulee katkera sisupussi, työnarkkis tai kova realisti, joka arvioi asioita ja ihmisiä hyötynäkökohdista käsin. Sosiaalisesti hän on usein kiinni työssä, ponnistelee urallaan, kerää turvallisuutta ja on ylen sidoksissa myös rahaan. Hänen sisäisesti pelkonsa alkavat usein isän menettämisestä tai sen pelosta. Isä-suhteessa on paljon aukkoja ja samoin auktoriteetti-suhteet ovat ongelmaisia. Masokismi voi sävyttää hänen sielullista maisemaansa koska hän haluaa korvata kaikki olemalla itse ylipalveleva tai liian tehokas. Hänen kuolemansyntinsä on kateus.

SUNNUNTAI

Tehtävä
Vapauttaa, viihdyttää, juhlistaa ja keskittää. Sunnuntai (Auringolle omistettu) on virallinen lepopäivä, sapatti, jolloin jumalan löi hanskat naulaan. luomistyö oli fiilausta vaille valmis. Sunnuntaina tehdään asioita, jotka ovat joko juhlallisia (k äydään kirkossa, juhlissa) tai viihdyttäviä (ulkoillaan, käydään Seurasaaressa tai sukulaisten luona päivällisillä). Sunnuntai-ihminen on siten tyypillisesti arki-ihmisestä poikkeava; hän ei "tee työtä" vaan lepää, kerää ympärilleen uskollisia kuulijoita, nauttii tai luo jotain. Joutenolo on sunnuntain normaali modus operandi, silloin on syntiä paiskoa töitä. Kultalusikka suussa syntynyt ihminen on sunnuntai-tyyppi, joka usein omaa narsistisen luonteenrakenteen ja halua paistatella päivän tai suosion valossa. Hän käyttää itseä esiintymisen välineenä tai muuten tuo omaa olemustaan edullisesti ja valikoidusti esille. Hän on naiivi, itsekäs ja turhamainen tai arvoihinsa ja perittyyn vankkaan elämäntyyliinsä ja elitistiseen elämäntunnelmaansa luottava ihminen. Hän haluaa säteillä ulospäin omaa minäänsä valikoimatta ja voi vaikuttaa itsetyytyväiseltä ja välinpitämättömältä ketä hänen ympärillään on - kunhan taputtavat tai ovat kuuliaisesti paikalla kun tarvitaan. Patriarkaalinen mies tai matriarkaalinen nainen voivat olla sunnuntai-ihmisiä, joiden arvovalta voi tulla liian itsestäänselväksi vuosien myötä. Laajalla sosiaalisella tasolla hän on taiteilija, itseään ilmaiseva ihminen tai porvarillisen kulttuurin esikuva. Hänen psyykensä voi sisältää harhoja kaikkivoipuudesta ja narsistiset itsearvostuksen ongelmat tulevat usein dramaattisesti esiin. Hänen kuolemansyntinsä on ylpeys.
Lähde: Raimo A Nikula 1997

Ei kommentteja: