WE ARE ONE

WE ARE ONE
WE ARE ONE / copyright©SeijaTuulikki (omat kuvat)
ELÄMÄNI MAAN PÄÄLLÄ MUODOSTAA HELMINAUHAN. OLEN JOKA KEHOLLISTUMISESSANI MUODOSTANUT HELMEN, JA KEHOLLISTUMA KEHOLLISTUMAN JÄLKEEN HELMENI NÄYTTÄVÄT ERILAISILTA. TÄSSÄ KEHOLLISTUMASSA MINULLE TARJOTAAN APUA, JONKA KAUTTA SAAN TÄSTÄ HELMESTÄ KAUNIIN, SÄIHKYVÄN, PYÖREÄN HELMEN, JOKA HEIJASTAA KAIKKEA KAUNISTA YMPÄRILLÄÄN OLEVAA. SEURAAN SISÄISTÄ ÄÄNTÄNI JA HERÄTÄN AIKAISEMMIN HANKKIMANI VALMIUDET KÄYTETTÄVIKSI TÄSSÄ HETKESSÄ.

VAIN MINÄ OLEN VASTUUSSA SIITÄ, MITÄ ELÄMÄSTÄNI TULEE.


LUKIJANI, OLENNAINEN OSA KOKONAISUUTTA

LUKIJANI, oleellinen osa kokonaisuutta :)

torstai 9. elokuuta 2012

Elementit

Vesi
 
Vesi on feminiininen elementti, passiivinen, vastaanottava. Vesi kiertää, se sammuttaa tulen, höyrystyy ilmaan tulen kuumuudessa, tiivistyy jälleen ilman viiletessä ja palaa sateena maahan ravitsemaan elämää.

Ilma

Ilma on maskuliininen elementti, reaktiivinen. Ilmaelementin voima on reaktiivisuudessa, liikkuvuudessa. Arkkityyppinen ilma on henki. Elävä maailma hengittää. Ilma antaa happea, maan pinnalla elävät hengittävät ilmaa, ottavat vastaan happea ja palauttavat hiilidioksidia maailmaan, jota maasta elävät hengittävät ja luovuttavat happea takaisin ilman kiertoon. Ilma hapettaa veden, ylläpitää veden tuoreutta jota veden elävät hengittävät. Ilma ruokkii tulta, ja kipinän voiman avulla ilmaelementti siirtää ja muokkaa maata.

Tuli

Tuli on maskuliininen elementti, aktiivinen ja aloitteellinen. Tuli itsessään arkkityyppinä on vain kipinä. Kipinän koskettaessa maata ja saadessa ilmaa se syttyy tuleksi. Kosketuksessa veteen tuli sammuu, mutta itse arkkityyppinen kipinä ei sammu koskaan.

Tuli muovaa maata, seppä pehmittää kovan maan tulella ja muokkaa siitä esineitä, sammuttaa tulen vedellä, jolloin esinen on saanut muodon. 

Maa

Maa on feminiininen elementti, passiivinen ja liikkumaton. Arkkityyppinen maa itsessään on konkreettinen, käsin kosketeltava, kantava. Maan voima on liikkumattomuudessa.

Maa estää veden liikettä, se pysäyttää ilman ja sammuttaa tulen, mutta ei kipinää. Maa kantaa elämää muiden elementtien avulla. Maa sekoittuu veteen ja vesi imeytyy maahan, mutta ne voidaan aina erottaaa toisistaa. Vesi kosteuttaa maan, pehmentää liikkumattomuutta madollistaen elämän. Tuli lämmittää maan ja kipinä antaa elämelle liikkeen, elämä hengittää ilmaa. 

Ilma
 
Ilma sekoittuu veden elementtiin, syntyy vedessä eläville happirikasta vettä. 

Ilma sekoittuu itseensä, syntyy ilmanpaine, ilmakehä jossa ilma voi liikkua, ajatusmaailma.

Ilma sekoittuu tuleen, ilma ruokkii tulta, syntyy toiminnalle aloite, inspiraation kipinä. 

Ilma sekoituu maahan, syntyy kuohkeutta. Maa voi toimia kasvualustana siemenelle, maan alta valoon pyrkiville oivalluksille. 

Tuli

Tuli sekoittuu veteen, vesi lämpenee ja saa liikkeen. 

Tuli sekoittuu ilmaan, syntyy kuumaa ilmaa ja liikettä. 

Tuli sekoittuu tuleen, tuli ei laajene jo olemassa olevasta, tuli pysyy paikoillaan. 

Tuli sekoittuu maahan, syntyy hitaasti palava hiillos. 

Vesi

Vesi sekoittuu veteen, muodostuu korkeintaan murtovettä. 

Vesi sekoittuu ilmaan, muodostuu pilviä.

Vesi sekoittuu tuleen, nousee tulipatsas.

Vesi sekoituu maahan, muodostuu hedelmällinen maa. 

Maa

Maa sekoittuu veteen, muodostuu sakeaa vettä. Pehmeän maapohjan vedessä maa sakeuttaa veden sameaksi ja läpinäkymättömäksi. Tunne ja todellisuus voivat sekoittua.

Maa sekoittuu ilmaan, syntyy pölypilviä. 

Maa sekoittuu tuleen, syntyy magmaa. 

Maa sekoittuu maahan. Sekoittuessaan itseensä maa voi rikastua tai köyhtyä. Ravinnerikas maa on kuin komposti heikommalle. 

Lähde: Tarot Arkkityyppinen maailma Ilse C. Holm Siniplaneetta 2006

 

Ei kommentteja: